El britànic Lewis Hamilton i l'alemany Nico Rosberg van signar, després d'una espectacular lluita entre tots dos, el segon doblet consecutiu de l'equip Mercedes aquesta temporada del Mundial de Fórmula 1 en guanyar les dues primeres places en el Gran Premi de Bahrein, en el qual l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari) només va poder ser novè.

Hamilton va aconseguir en el circuit de Sakhir el seu segon triomf seguit, després de l'assolit fa una setmana a Malàisia. I ho va fer per davant del seu company Rosberg, guanyador a Austràlia de la prova inaugural, i del mexicà Sergio Pérez (Force Índia-Mercedes), que va completar el podi.

Després d'aquesta carrera, Rosberg segueix al capdavant de la general del Mundial de pilots amb 61 punts, onze més que Hamilton i ja 33 de marge sobre el tercer, l'alemany Nico Hülkenberg (Force Índia-Mercedes), cinquè avui a Bahrein. Alonso és quart en el campionat amb 26 punts i després de sumar-ne només dos.

El pilot anglès de Mercès ja acumula 24 victòries en el seu historial a la Fórmula 1 per empatar en el palmarès històric de triomfs amb el llegendari pilot argentí Juan Manuel Fangio, cinc vegades campió.

Lewis Hamilton, campió mundial el 2008, va arrencar des del segon lloc de la formació de sortida, que va liderar Rosberg, a qui va superar a la primera volta i amb el qual va protagonitzar un emocionant duel per la primera posició a meitat de cursa i, sobretot, en la part final després d'una neutralització amb el cotxe de seguretat per una accident entre el mexicà Esteban Gutiérrez (Sauber-Ferari) i el veneçolà Pastor Maldonado (Lotus-Renault).

Fernando Alonso va haver de conformar-se amb la novena posició, la mateixa des de la qual va començar, en una carrera en la qual va evidenciar una vegada més la inferioritat de la mecànica de Ferrari enfront de la dels cotxes amb motor Mercedes.

El Mundial es reprèn del 18 al 20 d'abril amb el Gran Premi de Xina, en el circuit de Shanghái.