El colombià Nairo Quintana va donar un cop decisiu al Giro en guanyar la cronoescalada de la dinovena etapa, amb arribada al Monte Grappa, de 26,8 quilòmetres de recorregut. El corredor del Movistar va fer un temps d'1.05.37 i va superar l'italià Fabio Aru de 17 segons. El segon de la general, el també colombià Rigoberto Urán, va demostrar el seu cansament i va perdre 1.26, motiu pel qual queda a 3.07 en la classificació general.

Quintana aconsegueix la seva segona victòria d'etapa, després d'haver aconseguit el liderat en la gran jornada amb arribada a Val Martello, en una cronoescalada en què el prometedor Aru va ser el seu únic rival clar. L'italià va desplaçar el francès Pierre Rolland de la primera posició, però va haver de cedir davant de l'empenta del líder, que el va superar. Urán, per la seva banda, va quedar desplaçat i ara veu perillar el seu segon graó del podi de Milà.

Després de la victòria, Quintana va declarar que "guanyar aquesta etapa era molt important. Era una cronoescalada i és la meva especialitat. Tenia ganes de demostrar a la gent que puc guanyar etapes com aquesta. Estic content de reafirmar el liderat".

L'últim examen

La prova definitiva per a Quintana arriba avui amb la penúltima etapa, de 167 quilòmetres amb l'arribada al Monte Zoncolan, de primera categoria. Abans, s'haurà passat el Passo del Pura, de primera, i la Sella Razzo, de segona. Quintana té 3.07 sobre Urán, 3.48 respecte d'Aru, 5.26 sobre Rolland i 6.16 davant de Pozzovivo.