Viñales s'imposa en Moto 2

Maverick Viñales (Kalex) ha sumat la seva segona victòria de la temporada en imposar-se al Gran Premi d'Aragó de Moto2 que s'ha disputat al traçat de Motorland a Alcanyís, en el qual "Tito" Rabat (Kalex), segon, ha augmentat el seu avantatge en la classificació provisional del mundial de la categoria.

Viñales s'ha imposat amb autoritat a la resta de competidors, mentre que "Tito" Rabat ha hagut de donar bon compte dels seus rivals per consolidar la segona posició, per davant del francès Johann Zarco i el finlandès Mika Kallio (Kalex), que ha acabat relegat a la setena posició.

Sabedor que tenia una gran oportunitat d'obrir un forat en les condicions que es trobava el traçat aragonès, així que s'ha apagat el semàfor el pilot finlandès Mika Kallio (Kallio) s'ha situat al capdavant de la carrera relegant a l'autor del millor temps d'entrenaments, Maverick Viñales (Kalex), a la segona posició, per davant del francès Johann Zarco (Caterham Suter) i el líder del mundial Esteve "Tito" Rabat (Kalex).

A ritme de volta ràpida Kallio i Viñales han intentat obrir un forat suficient respecte als seus rivals i en el tercer gir, el mateix en què Rabat ha passat a Zarco, ja comptaven amb una mica més d'un segon d'avantatge.

En la cinquena volta Viñales ha pres la iniciativa i ha doblegat a Kallio, potser advertit des de la seva pissarra al mur del carrer de tallers que Rabat retallava les distàncies i s'apropava a ells i pràcticament estava a tocar del finlandès.

Rabat ha sapigut esperar pacientment la seva oportunitat per iniciar l'atac als líders de la carrera i per això en la vuitena volta ha vist el primer forat per doblegar el seu company d'equip i ho ha aprofitar.

Ja era segon, però un error en una traçada quan lluitava la posició amb Kallio ha obligat a deixar pas tant al suís Dominique Aegerter (Suter) com al francès Johann Zarco (Caterham Suter).

Aquest contratemps ha propiciat que Maverick Viñales obrís un forat encara més gran gràcies a la consecució d'una nova volta ràpida en el novè gir que ha incrementat el seu avantatge fins als 2,3 segons.

L'avantatge de Maverick Viñales semblava ja suficient com perquè es garantís la seva segona victòria de la temporada després de l'aconseguida a Austin i que es plantegés com a objectiu per a la resta de la prova mantenir aquesta diferència de poc més de dos segons, mentre que per darrere s'han quedat lluitant per la segona plaça un quintet de pilots.

Rabat, al capdavant del quintet, se les ha tingut amb Johann Zarco, Dominique Aegerter, Thomas Luthi i Mika Kallio, que semblava tenir seriosos problemes per aguantar el ritme en aquest grup i ha acabat despenjat del mateix per a barallar una discreta sisena posició amb el debutant italià Franco Morbidelli (Kalex), que li va acabar guanyant la partida.

Fenati venç amb picardia i Márquez es col·loca líder del mundial

L'italià Romano Fenati (KTM) s'ha adjudicat la victòria amb molta picardia en l'última volta del Gran Premi d'Aragó de Moto3 que s'ha disputat al circuit Motorland i després del qual Àlex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Honda) és el nou líder del mundial.

L'australià Jack Miller (KTM) i el català Àlex Márquez han tingut una topada durant la quarta volta de carrera que ha acabat sent investigada per Direcció de Carrera i que ha deixat sense puntuar a qui fins avui era líder del campionat.

La pluja i sobretot la boira amb la qual s'ha despertat la jornada ha obligat a endarrerir des del principi els horaris de les carreres i el que és més important, ha modificat sensiblement les estratègies de tots els equips, sobretot pel que fa a l'elecció dels pneumàtics.