La francesa Pauline Ferrand va irrompre en els Mundials de Ponferrada eclipsant la reina del ciclisme, l'holandesa Marianne Vos, que només va poder ser desena, en una jornada en què l'alemany júnior Jonas Bokeloh va guanyar el tercer or per al seu país.

Ferrand, de 22 anys, es va imposar en un esprint reduït a l'alemanya Lisa Brennauer, campiona mundial contrarellotge, i a la sueca Emma Johansson, plata i bronze respectivament. La primera corredora espanyola, Ana Sanchís, es va classificar en el lloc 26 a 3,30 minuts de la vencedora, mentre que Ane Santesteban va ser trentena. En aquesta ocasió, un excés de control en la recta de meta va evitar el triomf de la tricampiona Marianne Vos, la gran favorita a l'or, desena. L'holandesa i tres corredores més van arribar escapades a la recta de meta, però el joc de mirades va produir una aturada que va ser suficient perquè s'hi unissin 8 corredores més.

En la jornada matinal l'alemany Jonas Bokeloh es va convertir en júnior d'or i va sumar el tercer metall daurat per Alemanya, després dels aconseguits per Lisa Brennauer en la contrarellotge individual i Lennard Kamna en la contrarellotge individual júnior.