El Deportivo i l'Espanyol s'han perdonat a l'àrea i s'han repartir els punts d'un partit que el conjunt corunyès necessitava guanyar per aprofitar la relliscada dels seus perseguidors i en el qual l'empat ha acabat sent el mal menor davant un rival que manté una distància prudencial respecte al descens i avança cap a la permanència.

L'Espanyol, en el retorn de Sergio González com a entrenador al camp en el qual va jugar nou temporades, ha pogut endur-se el partit en els últims minuts, però el travesser i les intervencions de Fabricio Agosto li ho han impedir en una jornada en la qual el Deportivo ha acumulat el seu sisè partit sense guanyar, amb dos punts de 18 possibles, però segueix fora del descens.

Al migdia i a mig gas, amb transicions lentes, han arrencat el partit el Deportivo i l'Espanyol, que encara estaven desentumint-se quan l'estadi els ha rebut gairebé en silenci per l'absència dels Riazor Blues a les grades.

Aquest estat d'aparent calma només l'ha alterat el conjunt català fins a l'equador del partit amb un parell de passades llunyanes que han descobert signes de debilitat en la defensa deportivista.

Sidnei, ex de l'Espanyol, ha corregit el primer error als sis minuts de partit quan Lucas Vázquez ja li havia agafat l'esquena i es plantava sol davant Fabricio, que era el més espavilat a la gespa.

L'equip de Sergio González ha fet la sensació de perill en cada moment de distracció del rival, que ha pecat de passerell abans del primer quart d'hora en una falta lateral que ha acabat amb un tret potent de Cañas al qual ha respost el porter del Deportivo amb els punys.

L'Espanyol ha tornat a comprometre el seu rival als 20 minuts amb una passada llunyana en diagonal, que ha sorprès una altra vegada la defensa del Dépor, però Salva Sevilla ha perdonat davant Fabricio i la jugada, que ha acabat amb gol de Caicedo, ha estat anul·lada per fora de joc.

El Deportivo amb prou feines ha donat senyals a l'àrea de l'Espanyol fins que, ja amb el rellotge acostant-se a la mitja hora, ha forçat un error de la defensa amb una pilota en llarg que el portuguès Cavaleiro ha acabat estavellant al cos de Kiko Casilla abans que el partit entrés en una fase d'interrupcions que ha tallat encara més el poc ritme que hi havia al camp.

La segona part ha mantingut la línia de la primera, només alterada per les rematades sense encert d'Oriol Riera, fins que els canvis han empès el que més necessitava els punts, el Deportivo, i han sostingut l'Espanyol, al qual li servia conservar el resultat per mantenir els corunyesos a distància en la taula i avançar una mica més cap a la permanència.

L'aposta conservadora del creatiu excentrecampista del Deportivo i ara entrenador de l'Espanyol li ha pogut costar la derrota als 76 minuts, quan Cavaleiro ha fallat una cosa imperdonable davant Casilla, però també li ha pogut donar el triomf en un servei de córner que ha rematat en el segon pal Javi López, s'ha estavellat al travesser, ha botat sobre la línia i no ha entrat.

Amb el partit una miqueta trencat en els últims instants, el triomf ha pogut caure tant dell costat de l'Espanyol com del del Deportivo, però al final s'han repartit els punts.

Fitxa tècnica:

0 - Deportivo de la Corunya: Fabricio; Juanfran, Lopo, Sidnei, Luisinho; Álex Bergantiños (Juan Domínguez, min.76), Celso Borges; Lucas Pérez, Fariña (Salomao, min.59), Cavaleiro; i Oriol Riera (Toché, min.68).

0 - Espanyol: Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Cañas (Montañés, min.70), Javi López; Lucas Vázquez, Salva Sevilla (Felipe Mationi, min.79), Víctor Sánchez; i Caicedo (Stuani, min.53).

Àrbitre: Fernando Teixeira Vitienes, del col·legi càntabre. Ha mostrat groga a Víctor Sánchez (min.8), Javi López (min.30), Duarte (min.43) i Álvaro (min.88) per part de l'Espanyol; i a Lopo (min.34), Sidnei (min.39), Celso Borges (min.50) i Álex Bergantiños (min.70) per part del Deportivo.

Incidències: Partit de la vint-i-vuitena jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi de Riazor davant 19.957 espectadors. Els Riazor Blues, grup ultra del Deportivo, han deixar lliures els seus seients en un dels fons.