L'Ametlla de Merola va viure la seva gran jornada atlètica amb la celebració de la 28a edició del seu cros. Malgrat la data assenyalada de la Diada, la participació va ser de nou força bona, amb un total de 252 atletes en la cursa dels 10 km, l'habitual del cros, amb un parell de voltes al circuit establert. I com a novetat, hi havia la possibilitat de fer només una volta, i així s'acabava la participació amb 5 km, la meitat del recorregut. Aquesta opció la van escollir finalment 60 dels participants.

Pel que fa a la victòria final, en els 10 quilòmetres, l'atleta Ricardo Serrano es va inscriure a darrera hora i era un dels homes que tenia més números de disputar els llocs d'honor. I l'atleta de Guadalajara, que té 35 anys i havia arribat a ser

internacional, no va decebre i es va imposar amb un temps de 32'28''. Va treure un marge de 7 segons a l'atleta marroquí resident des de fa força temps a casa nostra Driss Lakhouaja, que ha estat vencedor en altres ocasions en aquest cros de l'Ametlla de Merola. El podi es va completar amb un altre atleta magrebí, Otmane Bitami. El sisè va ser David Martínez, integrant del CA Manresa. Cal destacar també l'onzena plaça assolida per Josep Roset, atleta que va participar pel Desmuntamarges de Navàs. I en la dotzena plaça va entrar Guillem Fernández, balsarenyenc del club JAB de Berga.

Laia Andreu guanya en dones

En la categoria femenina, triomf de Laia Andreu, que va entrar a meta en la setzena posició absoluta, i el seu temps va ser de 37'32'', corrent amb el CA Granollers. La segona va ser Hasna Bahom, del FC Barcelona, que va arribar dos minuts després (39'38'') d'Andreu. El tercer lloc va ser per a Míriam Ortiz, atleta de l'AA Catalunya (39'58''). Meritxell Soler, del CA Manresa, quarta amb un registre de 42'07''.

En la cursa dels 5 km, qui va fer l'estrena del palmarès va ser tot un veterà com Benito Ojeda, que té el rècord de victòries a l'Ametlla. Va cobrir la volta amb 17'02'', cinc segons més ràpid que el segon, que va ser David Guiamet. La tercera posició va ser per a Rafa Carmona, del Centre Excursionista Navàs. En dones, la primera va ser Lídia Pons, del JAB de Berga (25'28''), davant de Queralt Vila i Natzaret Hinojo.

La prova infantil de 4 km i la de categoria aleví (1,2 km) van ser les que van completar un cros que es reinventa cada any i que segur que de cara al 2017 tornarà a oferir més novetats per als corredors.