Fins a sis equips de cada grup de Primera Catalana poden acabar baixant de categoria aquest final de temporada. Això és perquè s'haurà de compensar el més que possible descens de tres equips catalans de Segona B a Tercera Divisió. A causa d'això, el Manresa, tot i la bona bona ratxa de resultats, amb vuit partits seguits sense perdre, veu retardar la salvació matemàtica.

Ara mateix, els manresans tenen 39 punts i el sisè per la cua, el que marca el descens, el Sant Cugat, en té 33 (el Masnou està per sota amb la mateixa puntuació). Són sis punts d'avantatge i en falten nou per jugar (tres jornades), tot i que l'average particular, tant amb el Sant Cugat com amb el Masnou, el Manresa no el té favorable. Amb els números freds a la mà, els d'Albert Garcia necessiten sumar quatre punts en les tres jornades que resten per confirmar la permanència, independentment del que facin els seus rivals. Ara bé, tot fa pensar que ni Sant Cugat ni Masnou aconseguiran les tres victòries en els tres partits que han de disputar, amb la qual cosa la continuïtat del Manresa a la categoria pot estar molt a prop.

El descens ja confirmat de l'Espanyol B (entrenat pel surienc David Gallego) i el Prat, de Segona B a Tercera Divisió, dos clubs als quals es pot afegir l'Hospitalet el cap de setmana que ve, ha trastocat les previsions inicials de descensos des de Tercera Divisió fins a la darrera categoria de l'àmbit català. A Primera Catalana, inicialment, havien de baixar els quatre darrers classificats de cada grup i el pitjor cinquè. Ara, amb la compensació de Segona B, els sisens classificats també s'hi veuen implicats.

El Manresa pot resoldre matemàticament la seva permanència diumenge. Per aconseguir-ho ha de guanyar l'Andorra al Congost i esperar que ni Sant Cugat ni Masnou facin el mateix als camps del Farners i Llagostera B, respectivament. Si això no es dóna en aquesta propera jornada, el Manresa haurà d'esperar la següent, quan visitarà l'Avià; en el darrer partit de la competició, els d'Albert Garcia rebran el Girona B.

Una dada curiosa dels números del Manresa és que després de 31 jornades és el segon equip menys golejat amb 31 gols, només superat pel líder Horta amb 29; per contra, els manresans no es troben entre els més golejadors ja que només en sumen 34 fins ara, els quals els han rendibilitzat molt amb marcadors curts.

L'Avià ho té complicat

En el mateix grup 1 de Primera Catalana, l'Avià encara no ha dit la darrera paraula, però la seva situació és més que delicada. Amb 28 punts, els berguedans encara podrien atrapar el sisè per la cua, però s'haurien de donar moltes combinacions favorables de resultats. A més, el calendari tampoc no és gaire assequible per als interessos de l'Avià. Diumenge visita el líder Horta, després rep el Manresa i tanca la lliga a casa del Ripollet, un equip que també s'està jugant la categoria.

En el grup 2 de Primera Catalana, l'Igualada, amb cinc triomfs i un empat seguits, ja té la salvació matemàtica, ja que té deu punts d'avantatge respecte a l'Alpicat, amb qui va empatar dissabte, i l'equip que és cinquè per la cua i que per tant marca la salvació en aquest grup, tenint en compte que el Jesús Maria es va retirar i és la sisena plaça de descens.