El que tothom pensava que seria un partit de costellada, l'Avià-Manresa de dissabte s'ha convertit en un derbi intercomarcal vital per als dos conjunts. Per als berguedans perquè no han llançat la tovallola i, encara que ho tenen molt complicat, mantenen la possibilitat matemàtica de la permanència; i en el cas dels manresans perquè no tenen segellada la salvació a Primera Catalana.

Això després dels resultats d'aquesta jornada, sobretot de la sorprenent victòria de l'Avià de Xavi Díaz al camp del líder Horta per 2 a 3. El Manresa va caure per 0 a 1 amb l'Andorra, equip que lluita pel liderat de la categoria.

Tres cops per davant

Tot i que el tècnic de l'Avià, Xavi Díaz, havia anunciat durant la setmana que no continuaria la propera temprada a la banqueta berguedana, els seus jugadors van demostrar, ahir, un gran compromís amb l'entitat, i van aconseguir tres punts de prestigi al camp del capdavanter Horta. El partit va ser d'anades i tornades. Els primers minuts van ser de domini altern, amb les ocasions repartides a les dues porteries. Al minut 27, Miqui Poveda va avançar els berguedans amb una rematada de cap. A partir d'aquí, els barcelonins van intentar pressionar per aconseguir l'empat però l'Avià va mantenir el marcador a favor fins al descans i no va deixar de tenir ocasions de gol, com un llançament de falta de Miki Poveda que va anar a fora fregant el travesser (min 45).

A la represa, després d'un gol anulat per un dubtós fora de joc a l'Avià, l'Horta va empatar (Tor-rent, min 50). Un penal anotat per Max Morell al minut 77 (comès a Miki López) va tornar a donar avantatge a l'Avià, el qual va mantenir fins al minut 85, quan Masip Vidal va assanyalar una pena màxima inexistent a favor de l'Horta per unes suposades mans d'Edgar. Tot i el 2 a 2, els de Xavi Díaz no es van donar per vençuts i ja en temps de descompte van tenir la recompensa amb el tercer gol, anotat per Miqui Poveda en una acció de contracop que culminava un dels millors partits dels avianesos aquesta temporada.

Injusta derrota del Manresa

Tot i mostrar-se molt superior a l'Andorra, el Manresa va acabar cedint els tres punts. En el duel va haver-hi una jugada clau que va marcar el signe de l'enfrontament. Va ser la rigorosa expulsió del porter del Manresa Roman al minut 67, amb el marcador de 0 a 0. Aquesta circumstància la van aprofitar els andorrans per marcar, poc després, el que seria l'únic gol del partit.

El Manresa va jugar una primera part brillant, en la qual només li va faltar el gol. Al minut 2, Javi López va pentinar una pilota d'esquena que va deixar Sergi Soler sol davant Ferran; aquest, va intentar fer una vaselina però el porter andorrà va aturar-la (el Manresa va reclamar que ho va fer tocant amb les mans fora de l'àrea). Al minut 17, Agus ho va provar amb una volea dins de l'àrea que va sortir alta. Al minut 28 era Joshua qui no podia aprofitar una bona centrada de Sergi Soler, i Brian ho provava amb una rematada ajustada al pal que aturava Ferran (min 30). Després d'un molt bon final de primera part, a la represa, el joc va estar més igualat. Això fins que el col·legiat va expulsar Roman. Va ser una acció en la qual Kiki va arribar abans a la pilota i va poder fer la rematada, que va anar a fora; el porter del Manresa va tocar en darrera instància el davanter andorrà fora de l'àrea i el col·legiat, malgrat haver donat la llei de l'avantatge, va tirar enrere la seva decisió, va xiular la falta i va fer fora Roman. Era el minut 67, i al 78, el propi Kiki decidia la confrontació en una acció força allada a l'àrea manresana.