Neymar s'allunya cada cop més del Barça. De fet, diversos mitjans francesos asseguren que el fitxatge pel PSG s'anunciarà entre avui i demà, i que el club parisenc ja prepara la seva presentació al bell mig de París, amb la Torre Eiffel i els camps Elisis de fons.

Sens dubte, la presentació somiada per tots els aficionats del club francès, la qual ja s'ha posat en marxa. En aquest sentit, segons diuen diversos mitjans, el club ja ha sol·licitat els permisos a l'Ajuntament de París per poder dur a terme aquest acte.

D'aquesta manera, el PSG vol posar de manifest la magnitud del traspàs, que seria el més car de la història; 222 milions d'euros.

El futur de Neymar s'hauria de resoldre en breu. Avui està previst que el brasiler faci escala a Doha quan torni de la Xina per passar el reconeixement mèdic i signar el contracte amb els propietaris qatarians del PSG.

El director executiu de la UEFA, Andrea Traverso, va anunciar que l'entitat investigarà el possible traspàs de Neymar al PSG, tot i no haver rebut encara cap denúncia del Barça.

Traverso també va apuntar que «és molt complicat jutjar aquest tipus d'operació amb antelació, ja que no sabem els plans del PSG». No obstant això, l'organisme europeu analitzarà els detalls d'un traspàs que és qüestionat perquè el club parisenc incompliria el joc net financer.

De moment, i quan encara no s'ha concretat l'operació, Ernesto Valverde compta amb el jugador brasiler, que està citat demà, com la resta dels seus companys, per a l'entrenament matinal. Després de tres dies de festa de l'equip culer, Neymar va viatjar a Xangai per compromisos publicitaris.

Des del vestuari blaugrana esperen que la situació s'aclareixi com més aviat millor, especialment abans de preparar la disputa del primer títol, la Supercopa d'Espanya davant el Madrid, el diumenge 13 d'agost. Les properes hores seran decisives quant al futur del crac brasiler.