L'escorta santpedorenc Rafa Martínez segueix fent història a la Lliga Endesa. Amb les seves dues cistelles des del perímetre davant el Divina Seguros Joventut, anotades al primer quart, Martínez ja és el cinquè màxim triplista de la Lliga Endesa. El capità del València Basket acumula 771 tirs anotats des del perímetre i va aconseguir superar Raúl Pérez, ara sisè amb 770. Ara té davant Velimir Perasovic, quart amb 882. Els tres primers són Alberto Herreros (1.233) i dos jugadors en actiu: Juan Carlos Navarro (1.170) i Àlex Mumbrú (889).

Tot i aquesta fita, Martínez no va acabar gaire content, ja que el seu equip va caure a Badalona davant un Joventut que suma sis victòries en els darrers set partits i comença a encarar la permanència (77-75). Qui també sembla que serà a la Lliga Endesa la temporada vinent és el San Pablo Burgos, que va vèncer per 63-71 al Delteco GBC i té tres triomfs de marge sobre la zona de descens quan falten quatre jornades per al final. També en la lluita per la salvació, el Tecnyconta Saragossa va aconseguir el triomf més valuós de la temporada en guanyar 81-78 contra el cuer, un Betis Energía Plus que va dominar durant molts minuts. Finalment, el RETAbet Bilbao Basket va caure a la pista d'un Unicaja que aferma la cinquena plaça i encara es resigna a deixar de mirar amunt (93-78).

El líder s'endú el derbi madrileny

Per la seva banda, el líder sòlid de la competició, el Reial Madrid, es va endur clarament el derbi madrileny davant el Movistar Estudiantes (75-92) amb una gran actuació de Tavares. A més, Sergio Llull va tornar a jugar en Lliga Endesa 317 dies després. El segon classificat, el Kirolbet Baskonia es va imposar per 87-85 contra un UCAM Múrcia que no es va rendir mai i que va poder guanyar en l'últim segon, quan Hannah va reclamar falta en el seu triple sobre la botzina. El local Shengelia, amb 28 punts, 10 rebots i 41 de valoració, va ser escollit millor jugador de la jornada. En el derbi canari, l'Iberostar Tenerife va dominar des de l'inici, va resistir després de la remuntada de l'Herbalife Gran Canària i torna a estar en llocs de play-off (68-76).