El Barça de bàsquet, ja sense Juan Carlos Navarro a la plantilla, va engegar la pretemporada amb diverses proves mèdiques en què els jugadors es van trobar amb el tècnic Svetislav Pesic a la Ciutat Esportiva.

El nou projecte arranca amb sis cares noves, el base Kevin Pangos, l'escolta Kyle Kuric, l'ala Jaka Blazic, els ala pivots Chris Singleton i Roland Smits, i el pivot Artem Pustovyi, i sense el seu jugador franquícia, Juan Carlos Navarro.

La pretemporada, que es durà a terme entre la Ciutat Esportiva i el Palau Blaugrana, tindrà un total de tres amistosos, a més de la disputa de la Lliga Catalana, el proper 8 de setembre, en les semifinals contra el Baxi.

El primer amistós, però, serà a Sant Julià de Vilatorta, el diumenge 2 de setembre, contra el Joventut de Badalona. En cas de superar les semifinals contra el Baxi Manresa a la Lliga Catalana, s'enfrontaria a la final contra el Joventut o el Morabanc Andorra.

Aquest primer dia de pretemporada, dos dels jugadors renovats, Ante Tomic i Pau Ribas, van fer declaracions als mitjans. El croat va considerar que començava «una nova etapa sense Navarro, sense un company que ha estat especial, un jugador que ha canviat aquest club», deia Tomic.

El pivot va apuntar que «hi ha moltes cares noves. És el primer dia, així que és massa d'hora per parlar de com anirà la temporada. Crec que tot el món bé amb ganes de jugar i competir», assegurava.

Per la seva banda, Pau Ribas va considerar clau «crear una bona química» entre els components de l'equip i «començar amb bon peu» la temporada, cosa que no ha succeït les últimes campanyes. «Ha estat l'estiu més llarg de tota la meva carrera, però tornem amb les piles carregades», afegia.