La tretzena edició dels 10 km del Pont de Vilomara i Rocafort-Memorial Alcalde Evarist va capgirar la tendència, generalitzada a totes les curses atlètiques, en patir davallada rere davallada en la participació i va registrar un lleu increment de 18 corredors a la prova de 10 km per a adults, ja que, curiosament, les dues curses prèvies de promoció van tenir el mateix nombre de participants que en l'edició del 2017, 44 corredors.

Així doncs, ahir a les onze del matí, 267 atletes van prendre la sortida de la prova de 10 km. Per tant, es va assolir una participació conjunta de 311 esportistes, lleugerament superior als 293 corredors que es van deixar seduir per l'emblemàtica cursa vilomarenca ara fa un any.

L'organització va introduir alguns canvis en els actes previs a la cursa que es desenvolupen a la plaça de l'Ajuntament. Enguany, l' speaker Pol Izquierdo va assumir la dinamització de l'escalfament dels atletes en solitari. Després, mentre els corredors s'esmerçaven en recórrer els 10 km en un temps llustrós per a les seves possibilitats, les ballarines de l'Escola Pure Dance van amenitzar l'espera del públic amb les seves acurades evolucions. L'entrega de trofeus i guardons es va fer, per segona edició consecutiva, al bell mig de la plaça que dona accés al consistori, atesa la bona acceptació d'aquesta iniciativa el 2017.

Retorn triomfal de Pol Guillén

El badaloní resident a Navarcles Pol Guillén (Avinent CA Manresa) va protagonitzar un reeixit retorn a la cursa del Pont, després d'un lustre d'absència. Guillén s'havia imposat en les dues edicions de la prova en què havia participat anteriorment, el 2011 i el 2012, i ahir va ratificar les seves excel·lents prestacions al circuit vilomarenc. L'ex-atleta del FC Barcelona va impedir al berguedà Xavier Tomasa, el seu oponent més acèrrim, repetir el triomf del curs passat i va vèncer amb un temps de 33.04 minuts, un registre vuit segons superior al que va atorgar la victòria al seu predecessor.

Mig minut i un segon més tard, va travessar la línia d'arribada Xavier Tomasa (Inverse Running les Franqueses). El corredor berguedà va necessitar 39 segons més que el 2017 per completar el circuit. El tercer graó del podi va ser per a Marc Valdés (JAB), qui va aturar el cronòmetre en 35.15.

Pel que fa a les fèmines, la vigatana Laia Andreu (CA Granollers) es va tornar a exhibir al Pont i va guanyar amb un registre de 37.23. La corredora va rebaixar en un segon el temps que li va donar el triomf el 2017. En segona posició, a dos minuts exactes d'Andreu, es va situar l'atleta de Santa Maria de l'Estany Anna Rovira. La badalonina Esther Cruz (Duscholux) va signar el tercer lloc (42.43).

Enric Campàs, primer tinent d'alcalde i regidor d'Esports del Pont, va apuntar que «el consistori avalua crear un circuit de 5 km per incrementar l'atractiu de la cursa. Enguany fem una lectura positiva de la participació». Quant al vessant solidari, es van recollir 265 euros per a l'Associació dels Amics de la Unesco de Manresa.