Regió7

FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

Conquerir Mallorca i posar-se colíder (0-2)

Tot i afrontar el duel amb la baixa de vuit futbolistes, els blanc-i-vermells han superat el filial mallorquinista i Noah ha materialitzat el triomf

El golejador blanc-i-vermell Noah ha materialitzat la victòria a Mallorca amb el seu doblet ARXIU/OSCAR BAYONA

Indeturable! El CE Manresa va deixar palès ahir que disposa d’una plantilla àmplia, fiable i compromesa. Els jugadors de Ferran Costa van assaltar el feu del RCD Mallorca B (0 a 2) tot i encarar el partit a la Ciutat Esportiva Antonio Asensio amb la baixa de vuit futbolistes. No endebades, la relació que encapçalen els dos lesionats de llarga durada (Joan Castanyer i Uri Pérez) ahir es va ampliar amb els dos jugadors sancionats (Putxi i Álex Sánchez) i amb quatre absències més per lesió, les de Salva, Moha, Paco Benítez i Pau Darbra. Tot i amb això, els manresans van ser superiors a l’equip de Julián Robles i es van imposar de forma merescuda.

La victòria del CE Manresa, combinada amb la contundent derrota del fins ahir líder RCD Espanyol B contra el València Mestalla (0 a 6) i amb els triomfs de la SCR Peña Deportiva al camp de l’AE Prat (1 a 3) i del CD Terol contra el cuer CD Ebro (1 a 0), permet als blanc-i-vermells situar-se colíders, empatats a punts (25) amb eivissencs i els de Terol.

Les nombroses baixes van propiciar que el conjunt manresà afrontés el partit amb una defensa inèdita (Jaume Pascual, Antonio Pelegrín, Aschalew i Toni Sureda) i amb una línia de migcampistes innovadora, amb Marc Cuello i Àlex Iglesias com a escuders de Marc Martínez.

Ambdues formacions van exhibir intensitat i ambició des del servei inicial i van optar per pressionar la concepció de les accions ofensives de l’oponent. Joel Priego (min 9) va treure en curt envers Marc Martínez un servei de falta lateral des de la posició d’extrem esquerre. La centrada del navarclí va habilitar Jaume Pascual per etzibar una enverinada rematada rasa que Jaume Tovar va refusar per impedir que es convertís en gol. Va ser el preludi del 0 a 1. El central David López va haver de cedir córner per neutralitzar la incursió de Noah. Els blanc-i-vermells el van utilitzar per trenar una mortífera jugada d’atac que va culminar amb una penetració de Jaume Pascual com a extrem dret. La centrada del jugador de Ses Salines va permetre a Noah afusellar el porter Pere Joan de forma inapel·lable (min 11).

El marcador advers va esperonar els amfitrions. Antonio Pelegrín va refusar el perillós xut ras i creuat de l’argentí Thomas Giaquinto (min 13) i la gardela des de la frontal de l’àrea de penal de Miguelito va sortir per sobre del travesser (min 18). Durant aquesta fase de la confrontació, la pressió dels davanters mallorquins sobre el porter i la defensa manresana va ser asfixiant. La resposta d’Òscar Pulido, Antonio Pelegrín i els seus companys de línia defensiva va ser protagonitzar una exhibició de seguretat i precisió a l’hora de treure la pilota jugada des del darrere. Una penetració com a extrem esquerre de Toni Sureda va trencar aquesta dinàmica (min 21). Nou minuts després, una acció iniciada pel mallorquí va propiciar la magnífica assistència de David Acedo envers la posició de Noah, el Conqueridor. El golejador va penetrar a l’àrea per l’esquerra, es va desfer de l’oposició de Pere Joan i va incrementar l’avantatge dels blanc-i-vermells (0 a 2). Els vermellons van generar més accions de perill en el tram final del primer acte. Les més remarcables van ser una rematada de cap de Miguel Llabrés (min 38) i un xut ras de Giaquinto (min 41).

El CE Manresa es va conjurar per defensar a través de la possessió de la pilota a l’inici de la represa i va aconseguir aquest objectiu durant vint minuts. En aquesta fase del partit, Joel Priego va culminar una cavalcada per l’esquerra amb una vaselina que Pere Joan va desviar a córner (min 57). Tres minuts després, el porter local es va tornar a lluir per impedir que una centrada frontal d’Àlex Iglesias, a la qual no van poder arribar Noah i Toni Sureda, entrés a la seva porteria arran del pal dret. El RCD Mallorca B va revertir la situació a partir del minut 65 i el CE Manresa va endarrerir la posició de Marc Cuello per reestructurar-se en fase defensiva (5-4-1). Òscar Pulido va rebutjar dues de les tres ocasions que van generar els amfitrions en els últims 25 minuts de joc. Primer, va desviar a córner l’enverinada centrada de Tòfol Montiel (min 69) i, després, va refusar el xut a boca de canó de Pablo Gálvez (min 80). Entremig, Miguel Llabrés va malbaratar un perillós servei de falta a dos metres de la frontal de l’àrea de penal (min 75). Tot i que Adri Montalbán i Gálvez van dinamitzar el joc ofensiu del RCD Mallorca B, els vermellons van ser incapaços de marcar. La rematada de cap a boca de canó per sobre del travesser de Pablo Gálvez (min 94) va ser el darrer ensurt per als manresans abans de celebrar el segon triomf a domicili.