La Salle va plantar cara a l’Alpicat (73-81), que arribava al pavelló manresà com a líder destacat a la classificació, però va acabar sent víctima de l’encert lleidatà en els últims minuts de partit.

Els manresans van començar el partit amb alguns dubtes en atac acompanyats de poc encert des de més enllà del 6,75 i sense igualar la intensitat defensiva dels visitants. A més, els jugadors interiors de l’Alpicat, que eren superiors físicament als de La Salle, van controlar el rebot ofensiu i van permetre que els visitants anotessin amb freqüència després de segones i terceres opcions.

Al segon quart, els del Bages van saber tornar al partit basant el seu joc en la defensa i els atacs ràpids, que els van permetre fer la goma al marcador i arribar al descans a 7 punts dels líders (35-42).

A la represa, els manresans van continuar amb l’empenta del període anterior i van aconseguir reduir momentàniament la diferència per col·locar-se a una possessió dels lleidatans. Altre cop, la intensitat defensiva, representada amb l’enduriment de la defensa de l’u contra u, i la intel·ligència ofensiva van ser els ingredients principals que van motivar aquest intent de remuntada de l’equip de la capital bagenca.

El darrer període va ser una rèplica de l’anterior. Els locals no permetien cistelles fàcils, però no podien frenar els jugadors interiors de l’equip del Segrià, que sí que aconseguien sumar a prop del cèrcol. En atac, els manresans continuaven buscant els avantatges dels que disposaven i van poder retallar distàncies una altra vegada i col·locar-se en diverses ocasions a un punt d’empatar el partit.

En els últims atacs, però, els lleidatans es van mostrar molt encertats des del triple, un al final de la possessió i, un altre, a falta de menys d’un minut per a finalitzar el partit que va allunyar a 5 una diferència que, aleshores, va ser impossible de reduir.

Tot i la derrota, els manresans han competit contra tots els rivals amb qui s’han enfrontat enguany i demostren que, tot i ser un equip jove, posaran les coses difícils a tots els contrincants.