El carnaval és la celebració que protagonitzarà el cap de setmana en unes pistes d'esquí del Pirineu de Catalunya, Andorra i sud de França que han avançat majoritàriament l'arribada de la primavera.

La situació anticiclònica de les últimes setmanes ha provocat que les condicions de la neu siguin les habituals d'aquí a un mes, tot i que els gruixos es mantenen i pràcticament arriben al metro en la majoria d'estacions quan no arriben a fregar o superar els dos.

Aquest últim cas és el de Baqueira Beret, on divendres i dissabte tindrà lloc la Copa del Món de Snowboardcross amb presència de les principals figures del panorama internacional com els ors olímpic Pierre Vaultier (França) i Michela Moioli (Itàlia).

La festa de carnaval està assegurada a Boí Taüll, a la Vall de Núria i a Vallter 2000 pel que fa a Catalunya, mentre que, a Andorra, Ordino Arcalís està pendent de la disputa aquest dissabte de la quarta prova del Freeride World Tour a l'espera que els tècnics donin el seu aprovat a la qualitat de la neu o decideixin ajornar la cita.

Al sud de França, el carnaval tindrà també protagonisme aquests pròxims dies i les pistes disposen de gruixos importants com els 180 centímetres de Portè i Pimorent o els 370 de Cauterets.