Segueix-nos a les xarxes socials:

L'alcalde de Sant Salvador demana que les ADF tinguin més pes en l'extinció de focs

L'alcalde de Sant Salvador demana que les ADF tinguin més pes en l'extinció de focsAJ. SANT SALVADOR

L'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, va demanar ahir a la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, més marge de maniobra per a les agrupacions de defensa forestal (ADF) durant les tasques d'extinció d'incendis com el d'Òdena. Miralda va assenyalar que les ADF tenen "un coneixement directe del territori" i que, si se'ls dóna "més marge de maniobra", poden contribuir a incrementar l'efectivitat dels Bombers.

Miralda va fer aquesta reflexió durant una reunió entre la consellera i tots els alcaldes dels municipis afectats per l'incendi, que es va celebrar a l'Ajuntament del Bruc. El motiu de la trobada era fer un balanç sobre els efectes de l'incendi, que va cremar gairebé 1.300 hectàrees i va obligar a desallotjar diverses urbanitzacions, entre les quals la de Ca l'Esteve de Sant Salvador. En la trobada, Miralda també va destacar la ràpida intervenció dels Bombers i va agrair la col·laboració de les autoritats en el desallotjament de Ca l'Esteve.

A banda de la consellera i de Miralda, en la reunió hi van assistir el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, l'alcalde del Bruc, Enric Canela; l'alcaldessa de Marganell, Anna Garcia; l'alcalde de Castellfollit, Celestí Rius, l'alcaldessa accidental d'Òdena, Anna Fernández, i l'alcalde accidental de Castellolí, Sergi Vila.

Prem per veure més contingut per a tu