0

Carregant ...

La fuerza
de nuestro fútbol

La SD Eibar i el seu entrenador, Joseba Etxeberria, representen el cinquè capítol d'una sèrie que il·lustra com, darrere de la competitivitat de LALIGA HYPERMOTION, hi ha el talent, els valors i un profund sentit de pertinença que fan única aquesta competició. Aquesta és LA FORÇA DEL NOSTRE FUTBOL.

Joseba Etxeberria i SD Eibar, un llegat de futbol i família

Joseba Etxeberria i SD Eibar¸ un llegat de futbol i família

Parlar de la SD Eibar és parlar de llegat, d'història i d'esforç constant davant de l'adversitat. LALIGA HYPERMOTION acull un equip lluitador, que troba en la seva afició una de les seves principals armes per afrontar una competició tan igualada, sempre amb l'ascens com a motivació constant.

Text: Alberto Zamora

Ipurúa és més que un simple estadi de futbol; és un element fonamental a l'ambient de la ciutat. Un temple que representa la connexió entre jugadors i afició. El club no és només un equip de futbol; és una part integral del dia a dia de la gent. Els bars i terrasses de la ciutat s'omplen de banderes de l'Eibar, conformant un paisatge que reflecteix una gran família unida per la passió pel futbol.

Foto: LALIGA.

L'equip està en un moment crucial de la temporada i afronta el final amb il·lusió, esforç i determinació. Jugadors, cos tècnic i afició són conscients que tot està per decidir. A l'horitzó s'entreveu la possibilitat d'un ascens, que faria tornar l'equip a LALIGA EA SPORTS en què va jugar set temporades consecutives després de l'ascens aconseguit a finals del 2013-14. L'equip busca així assolir la màxima categoria per segona vegada en la seva història, cosa que tancaria l'any amb un colofó.

La importància de la història

Joseba Etxeberria, entrenador de l’Eibar, està profundament familiaritzat amb l’estadi, la ciutat i el seu entorn únic. “Soc d'Elgóibar, un poble al costat d’Eibar, i tinc un vincle molt proper amb la ciutat, ja que la meva dona i tota la família són d'aquí”, ens explica. L'aspecte personal s'accentua gràcies a l'enllaç històric que té la seva pròpia família amb l'equip, ja que el seu avi, Eulogio Etxeberria, va marcar el primer gol a la història del camp d'Ipurúa. L'exjugador i entrenador actual reconeix: “Són boniques casualitats de la vida… El meu avi ho va començar tot, va ser el primer golejador d'aquest estadi, una dada molt important en la història del club. Que el seu net estigui entrenant l’equip, a mi la veritat em fa molta il·lusió”.

Foto: LALIGA.

Aquesta connexió personal es veu complementada amb una gran satisfacció, ja que l'entrenador ha vist en primera persona com “el club ha crescut molt en poc temps, fent-se un lloc en el futbol professional, i gràcies a aquesta proximitat, ho he pogut viure molt de prop”.

Una competició que és emoció pura

LALIGA HYPERMOTION té un sabor diferent de la resta de competicions. Ho saben els jugadors, els entrenadors i els espectadors. La categoria de plata és un desafiament de tremenda igualtat, en què pot passar de tot. Entrenar en una lliga tan especial i competitiva té un component extra per als entrenadors. Etxeberria afirma: “És una categoria diferent, perquè en cap altra hi ha tanta igualtat entre els equips de dalt i els de baix. De fet, si analitzes totes les lligues, entre el primer i l’últim hi ha un munt de punts de diferència cada any. A LALIGA HYPERMOTION és tot el contrari, cosa que la converteix en una lliga molt igualada i emocionant per a l'espectador, perquè sempre hi ha resultats sorpresa. Gent que està en descens pot guanyar el líder”.

Aquesta emoció es viu des de la primera jornada, i l'entrenador confirma: “He tingut la sort de dirigir diferents equips i és una passada l'emoció que hi ha a cada jornada per la igualtat: Tothom sempre s'hi està jugant alguna cosa”. En un desafiament tan igualat, tots els implicats estan motivats, conscients que s’hi juguen alguna cosa constantment. Per això, l'equip se centra a “preparar bé els partits, que els jugadors s’entrenin bé i que s'exigeixi en el dia a dia, perquè després, a la competició, tot flueixi. No cal invertir temps en aspectes motivacionals, ja que es palpa el dia a dia”.

Foto: LALIGA.

El desenvolupament del talent jove i una connexió única amb l'afició

El club és conscient de la importància de recolzar i formar els jugadors joves procedents del planter. Etxeberria explica: “Són el futur del club. Resulta fonamental la captació del talent, però també acompanyar aquests jugadors perquè arribin al futbol professional el més complets possible. L'equip compta amb una estructura sòlida i fa molt de temps que fa les coses bé. Hi ha una mentalitat de confiar en la base, cosa que suposa tot un encert per part del club”.

Foto: LALIGA.

L'aposta de l'entitat pels talents emergents és una estratègia d'èxit clara, però l'afició també hi juga un paper crucial. La gent d'Eibar dona a cada partit un ambient únic i especial, aspecte que l'equip pretén tornar jugant bé i oferint resultats. Al capdavall, tot el que fa l'equip és per la seva afició.

El públic respon a aquesta comunió i compromís, recolzant l’equip des del principi. Etxeberria recorda: “Vam començar molt malament; de fet, en la jornada 5 l'Eibar era últim i tot i així la gent venia, ens empenyia, confiant en allò que s'estava fent. Ens van acompanyar en els mals moments i ara la gent està gaudint amb el joc de l'equip i amb la lluita per l'ascens”. Tot i que l'equip “no tingui l'afició més voluminosa pel que fa al número, els que tenim són molt bons. Ho han demostrat i ho segueixen demostrant, per això nosaltres busquem preparar cada dia els partits perquè l'afició se senti orgullosa dels jugadors i de l'equip que tenen”.

L'essència de l'equip, fundat el 1940, la defineix a la perfecció Etxeberria amb la frase següent: “La força del nostre futbol és la unió”. Una unió entre club, equip, afició i ciutat, que porta l'Eibar a continuar lluitant jornada a jornada, demostrant el compromís de l'equip amb la història. I és que el club i la ciutat viuen un idil·li etern.

Foto: LALIGA.

LALIGA HYPERMOTION: Tot per decidir en dues emocionants jornades

LALIGA HYPERMOTION ja ha entrat en la penúltima data i manté la tensió al màxim amb tot per decidir en les dues jornades que queden. La recent victòria de l'RCD Espanyol de Barcelona sobre l'Real Oviedo (2-1) ha assegurat virtualment la plaça en el PLAYOFF D'ASCENS per als blanc-i-blaus, que encara somien en l'ascens directe. Tot i la dificultat, amb quatre punts de diferència respecte al Real Valladolid CF, que és el segon classificat, i un de l'Eibar, que va tercer, el somni encara és possible.

Les mirades estaran posades a les quatre primeres posicions. El CD Leganés té a la mà la possibilitat de coronar-se campió de LALIGA HYPERMOTION, i podria aconseguir-ho fins i tot en la propera jornada, depenent dels resultats dels seus perseguidors. Per això, necessitaria guanyar i que ni Valladolid ni Eibar aconsegueixin la victòria.

A la part baixa de la taula, la tensió també és palpable. L'empat del Vila-real B davant l'Albacete BP deixa al conjunt groc a la vora del descens, empatats a 40 punts amb l'FC Andorra, ocupant les dues últimes places. Tot i això, encara cap equip ha certificat el descens, cosa que manté viva la lluita per la permanència.

Aquest final de temporada reflecteix la veritable força de LALIGA HYPERMOTION: una competició caracteritzada per l'extrema competitivitat, on cada jornada pot canviar el destí dels equips.