Segueix-nos a les xarxes socials:

Ambient de fira amb el Passeig ple, ahir al migdia a Manresa | OSCAR BAYONA

La Fira de Sant Andreu omple el Passeig però amb un nivell discret de vendes

El bullici de gent es va deixar veure sobretot ahir a la tarda, però els paradistes esperaven fer més calaix

La Fira de Sant Andreu, aparellada amb el Black Friday, està omplint aquests dies el Passeig de Manresa, i ahir a la tarda l’ambient era especialment intens amb un bullici de gent amunt i avall, però amb poques ganes de gastar, segons explicaven alguns dels paradistes d’entre el centenar d’estands que hi ha aquest any. Tot i que la majoria ha optat per mantenir preus, la crisi derivada de la inflació d’aquests darrers mesos es nota, i en general deien que enguany s’està fent menys calaix que en altres ocasions, en espera de veure com els anirà avui la tercera i última jornada.

«Passa molta gent, però quant a vendes és fluix comparat amb altres fires on he anat no fa pas gaire, i on fins i tot es ven més que anys enrere», explicava Carles Planella, d’Embotits Gori, de la Vall d’en Bas. «Potser és que hi ha moltes parades del mateix producte i això genera competència. M’esperava més». Judit Guitart és una artesana de Rajadell que ven figures de pessebre, i també trobava que enguany la fira «és bastant fluixeta, suposo que per la crisi». Fa una quinzena d’anys que ve, i assegurava que «qui vol, compra, però la majoria de la gent es mira molt el preu».

«Sant Andreu no és la Mediterrània, i no estic venent tant com m’esperava», assegurava Pere Subirana, de la parada de serigrafia D-roc, d’Igualada. Té el bon record de les vendes que va fer fa dos mesos per la Mediterrània, i ahir se sorprenia que hi hagués «molta gent amunt i avall i això no es correspongui amb les vendes». Per Sant Andreu ja havia vingut abans de la pandèmia «i em va anar millor, tot i que he de veure com serà demà». Lluís Cols, que venia de Torrelavit amb la seva parada de vins i conserves Cal Cols, també apuntava que «hi ha molta gent passejant, però les vendes no van gaire bé». En el seu cas, també era la segona vegada que venia a Manresa, i el resultat no és tan bo com en la primera. «Sortint de la pandèmia semblava que la situació s’animava, però ha tornat a afluixar». En canvi, Gerard Balart, de Formatges Montbrú de Moià, deia que fa molts anys que ve a la fira «i anem fent, amb un volum de vendes similar al de l’any passat, tot i que va molt a estones».

Estrenes a l’expectativa

Marina i Alba Vidal són dues germanes d’Igualada que exposaven els seus productes per primer cop en aquesta fira, i «no és per tirar coets, però tampoc marxarem amb les mans buides», deien ahir. Venen joies, i explicaven que «veiem molt ambient», però, més que venda directa, la fira els pot servir per vendre a través de la web, «perquè hi ha gent que ens l’ha demanada» de cara a Nadal.

La terrassenca Laura Pérez, de Casiopea Handmade, que ven compreses de roba i bosses per portar entrepans i reduir el consum de plàstic, també s’estrenava a la fira. «Hi ha molta gent» i, pel que fa a vendes, «anem fent». Diu que divendres li va anar millor que ahir, i està a l’expectativa de com li vagi avui per valorar si torna a venir un altre any.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a tu i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.