No cal viatjar gaire lluny per allotjar-se en establiments hotelers singulars. Aquests són els vuit més originals:

1. Hotel Cabanes als Arbres (Barcelona). Dormir en una cabana dalt d'un arbre és el somni de tot nen, però ja és possible gràcies a aquest peculiar allotjament situat a la serra del Montseny, a 84 quilòmetres de la ciutat de Barcelona. Es compon per deu cabanes de fusta suspeses a l'aire a 3-8 metres d'altura. Els seus propietaris mostren un ferm respecte cap a tot allò referent a l'ecologia brindant el màxim confort malgrat els inconvenients: les seves cabanyes no tenen ni aigua ni electricitat.

2. Astoria 7 (Donostia). És l'ideal per als amants del cinema ja que va ser construït sobre l'antic edifici del Cinema Astoria de Sant Sebastià. Entre les seves curiositats destaca el préstec de pel·lícules i llibres que s'ofereix a la biblioteca; el gimnàs; la projecció de pel· ícules per als seus clients; i la temàtica de les seves 102 habitacions centrada en els directors i actors de cinema que han passat pel Festival Internacional de cinema de la ciutat.

3. O semàfor (A Corunya). Aquesta rèplica del Far de Finisterre, que està ubicat a la Costa da Morte, és la millor opció per als que vulguin estar en contacte amb la natura en un entorn marítim. Consta de cinc habitacions i el complex ofereix nombrosos serveis com calefacció, bany, telèfon i televisió, a més de cafeteria i un petit restaurant. Les seves increïbles postes de sol el converteixen en el lloc idíl·lic per gaudir en parella.

4. Circ Museu Raluy (Tarragona). Aquest hotel amb rodes ofereix l'oportunitat de gaudir d'un gran espectacle a més de poder dormir en un carro de circ. Situat al municipi de l'Aldea, és un allotjament únic on sentir de prop l'autèntic estil de vida circense i poder apreciar l'art d'aquestes peces artesanals. Els carros allotgen un màxim de sis persones i disposen d'un llit doble, un dormitori amb llits supletoris, una sala d'estar i un bany. El preu ronda els 200 euros diaris.

5. Altiplà Tipis (Granada). Aquest allotjament propi de pel·lícula del llunyà oest i situat a la serra de Basa, ofereix la possibilitat de viure l'experiència de dormir en una rèplica d'un campament indi. Aquesta original idea de recrear l'antic estil de vida comanxe va partir d'una parella d'anglesos que vivien en aquest poble. El lloc, caracteritzat per les seves coves, posseeix una suite dins d'una d'elles en la qual es pot gaudir d'un ambient tranquil i confortable. Estan equipats amb bany, dutxa, un llit doble, dos llits individuals i roba de llit.

6. Hotel Plaza de Toros d'Almadén (Ciutat Real). Aquest curiós hotel consta de 24 habitacions repartides per la plaça de toros. Abans de convertir-se en hotel, el complex era la llar d'alguns habitants de la ciutat, sent habitatges convencionals que van conformar l'actual estructura hexagonal. Actualment, en l'època de Setmana Santa o en les festes del mes d'agost, cal tenir en compte que s'hi ofereixen espectacles taurins.

7. Vagón rural (Múrcia). Aquest curiós allotjament es va crear amb l'objectiu de recuperar els vagons que funcionaven als anys 50. Ara, a aquestes relíquies se'ls ha donat utilitat convertint-los en originals apartaments situats a deu minuts del centre. Estan equipats amb calefacció, aire condicionat i cuina, i la seva ubicació el converteix en l'allotjament perfecte des d'on iniciar excursions cap a Cartagena, la Vall de Ricote i la Màniga del Mar Menor.

8. Iglú Hotel Grandvalira (Andorra). Situat a l'estació d'esquí de Grandvalira, als Pirineus, ofereix unes impressionants vistes de les pistes de Grau Roig. Aquest allotjament està constituït per nou iglús dels quals dos tenen bany privat i disposa d'una suite amb banyera d'hidromassatge des de la qual es pot observar el cel gràcies al seu sostre obert a l'exterior. Aquest hotel de gel que es construeix tots els mesos de desembre, manté una temperatura de 0 graus fins a la primavera, quan es tanca. Entre els seus encants es pot observar les habitacions protegides amb pells de xai i els llits, amb un equipament de materials especials per no passar fred.