Segueix-nos a les xarxes socials:

Identifiquen un nou biomarcador que podria tractar millor l'esclerosi múltiple progressiva

L'indicador permet detectar amb precisió focus d'inflamació cerebral crònica, associats a la malaltia

Identifiquen un nou biomarcador que podria tractar millor l'esclerosi múltiple progressivaHospital de Bellvitge

Un grup d'investigadors ha identificat un nou biomarcador de ressonància magnètica que permetria detectar amb precisió focus d'inflamació cerebral crònica, associats a la forma progressiva de l'esclerosi múltiple. Així ho recull un treball liderat per neuroradiòlegs i neuròlegs de l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Institut de Diagnòstic per la Imatge i l'IBIDELL. En l'estudi s'han analitzat les característiques de lesions de substància blanca cerebral anomenades phase rim (lesions de ribet de paramagnètic) i s'ha determinat que l'ús d'imatges ponderades en T1 tridimensional –un tipus d'imatge de ressonància magnètica estàndard i accessible– permet detectar les lesions i quantificar-les d'una manera relativament senzilla i objectiva.

Aquesta descoberta, segons els investigadors, obre la porta a estudiar el seu ús com a biomarcadors d'ús senzill per detectar precoçment la forma progressiva de la malaltia i per millorar-ne els tractaments. Ara, els resultats apuntats per l'estudi i la seva aplicació clínica s'hauran de confirmar i desenvolupar amb posteriors investigacions.

Els pacients que pateixen la forma progressiva de l'esclerosi múltiple no aconsegueixen el control i la remissió dels brots i van desenvolupant una discapacitat greu al llarg dels anys. Fins fa poc, els pacients que pateixen la forma progressiva de l'esclerosi múltiple no tenien accés a teràpies efectives per a ells. Fa poc, però, han aparegut tractaments.

Prem per veure més contingut per a tu