Segueix-nos a les xarxes socials:

Redacció

Dimarts de xàfecs intensos a tot Catalunya

Una activa pertorbació afectarà tot el territori aquest dimarts, amb vent, temporal de mar i de pluja. Al matí la pluja serà feble i dispersa, tret de les Terres de l'Ebre on serà ja forta. A la tarda la pertorbació escombrarà de sud cap a nord tot el territori.

Protecció Civil de la Generalitat ja ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya (Ventcat) i del Pla Especial d'Emergències per Inundacions (Inuncat) per un episodi de mal temps que es preveu que comenci aquest dilluns al vespre i s'allargui fins dimecres.

Entre dilluns i dimarts les precipitacions seran generals; es podran acumular més de 100 mm de pluja al terç sud de Catalunya, i localment més de 200 mm. Les acumulacions més importants en tot l’episodi es preveuen al terç sud, on podran ser extremament abundants amb registres de més de 100 mm de precipitació, i fins i tot localment més de 200. A la meitat est i resta del litoral i prelitoral sovintejaran valors de més 50 mm. On menys precipitació s’espera és al Pirineu i Prepirineu Occidental. A més, la intensitat podrà ser puntualment forta o torrencial, les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta i, de manera local, de fenòmens de temps violent.