El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha reiterat aquest dilluns la proximitat de l'executiu als arguments que ofereix la campanya #novullpagar, a través de la qual centenars de persones es neguen a pagar els peatges a Catalunya. "Aquestes reclamacions no ens generen indiferència i des del punt de vista de l'estat d'ànim ens hi sentim propers", ha explicat. Tot i això, ha insistit en l'obligació que té la Generalitat de multar aquelles persones que siguin denunciades per les concessionàries de les autopistes: "si les concessionàries ens fan arribar les denúncies haurem de complir la legalitat. Això no ens ho podem qüestionar. Hem d'aplicar la llei".

El Servei Català de Trànsit ja ha explicat que les multes per no pagar els peatges poden arribar als 100 euros, i ho ha publicitat durant aquest passat cap de setmana, abans que arribi el principal acte de protesta de la campanya, el proper 1 de maig.

Homs ha estat entrevistat al programa 'El Matí de Catalunya Ràdio' i, a més de recordar que el Govern multarà les persones que no paguin els peatges, ha destacat que la Generalitat està treballant per canviar el model de pagament de les autopistes que impera a Catalunya "a través de la via democràtica". En aquest sentit, el portaveu de l'executiu ha demanat la col·laboració de totes les forces polítiques catalanes, i ha explicat que campanyes com la de #novullpagar "serveixen per donar a conèixer quins problemes estructurals té Catalunya".