Satisfacció de l'ANC i Òmnium després de la quarta reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, en què partits, institucions, entitats i sindicats han coincidit en "reforçar" el 9-N i han refermat la "unitat", segons ha destacat Carme Forcadell. "El 9-N ja és un èxit perquè el govern espanyol no volia que tingués lloc", ha dit la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, que veu el procés participatiu com "un primer exercici del vot". Casals ha reclamat una alta participació i també una "gran mobilització de denúncia contra l'Estat impropi", del qual n'ha criticat el "comportament no democràtic". Les dues entitats han assenyalat la importància del 9-N perquè "la gent tindrà l'oportunitat d'expressar-se".

Les màximes dirigents de l'ANC i Òmnium han confirmat que en la reunió també s'ha abordat la possibilitat d'endegar una recollida de signatures per fer arribar al govern central, tot i que la proposta "no s'ha acabat de concretar", ha dit Muriel Casals.

"Era primordial demostrar als ciutadans que anem tots junts perquè el 9-N sigui un èxit i que tothom es pugui expressar", ha destacat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) després de la reunió, de la qual n'ha ressaltat la "unitat" i "el bon clima d'entesa" i la "voluntat de reforçar el 9-N".

Per a Casals, el procés de participació previst per al 9 de novembre serà un èxit perquè és "una imatge que l'executiu central no volia que passés". També ha reclamat una "gran mobilització de denúncia contra l'Estat", perquè, ha dit, "està impedint el lliure exercici de la democràcia". "Votarem i denunciarem als qui diuen no podeu votar", ha advertit la presidenta d'Òmnium.