Vidal afegeix que aquesta situació coincideix amb la ubicació d'un pàrquing exterior de cotxes a Calaf. Davant els rumors apareguts, Unió de Pagesos ha decidit convocar per aquest divendres una reunió informativa al municipi per avaluar els efectes 'reals' d'aquest producte.

Per Vidal, cal estar informats per poder opinar amb 'coneixement de causa'. 'Abans de les sospites, cal veure quins són els procediments, com s'aplica el producte i quins efectes concrets té', ha afegit el Coordinador Comarcal del sindicat.

El que sí que constata Joan Vidal és que les pluges de primavera han anat disminuint en els darrers tres anys i, amb elles, les pedregades. 'El tema de la sequera generalitzada que viu Catalunya és un altre tipus de problemàtica', precisa Vidal.

Des de Unió de Pagesos s'informa que aquesta disminució ha coincidit amb la construcció d'un pàrquing exterior de cotxes a Calaf, la Campa, una infraestructura que podria patir greus danys en cas de pedregada. Tot i així, Vidal insisteix en que no hi ha 'cap sospita fonamentada ni cap prova palpable que inculpi ningú'.

Davant del malestar entre els pagesos i la població de la zona, Unió de Pagesos ha convocat una reunió informativa aquest divendres a les vuit del vespre que comptarà amb les ponències de dos membres del Col·lectiu Anti Iodur de Plata de les Terres de Lleida, Miquel Àngel Torra i Miquel Torres.