Amb un pressupost que ronda el 2'5 milions d'euros, la licitació d'obres d'aquest projecte és prevista de dur a terme abans d'acabar aquest primer semestre de l'any. A més, els ajuts econòmics del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2008-2012 de la Generalitat ha concedit una subvenció de 351.066 euros per aquest projecte. Així doncs, el proper setembre, just quan finalitza la temporada de bany d'estiu, està previst que comencin les obres d'aquest nou equipament que, segons el regidor de Planificació Territorial i Activitats Econòmiques de Calaf, Joan Caballol, permetrà «transformar aquesta zona» i, al mateix temps, s'aconseguirà «optimitzar recursos». Perquè un dels objectius d'aquest projecte és integrar tots aquests equipaments en un mateix «complex poliesportiu» i, per tant, que es comparteixin algun dels serveis, com per exemple, la zona de vestidors.

Després d'un concurs d'idees, RGA Arquitectes van ser els escollits per a la redacció d'aquest projecte. S'ha previst doncs, que aquesta nova zona d'aigües que es construirà al municipi de Calaf compti amb una piscina gran i una de lúdica. Cal tenir en compte que, després d'analitzar-ne no només els costos, sinó també el manteniment, s'ha dissenyat una piscina d'unes dimensions que s'adapten a les necessitats del municipi. Hi haurà sauna i banys de vapor, una sala d'activitats, una de gimnàs, vestidors, serveis de bar, oficines, infermeria i espais tècnics. D'aquesta manera, els calafins ja no hauran de «desplaçar-se» a Manresa, Cervera o Igualada per realitzar activitats en una piscina coberta, la qual cosa suposarà «una gran millora en l'àmbit de l'esport i de la salut», sobretot tenint en compte la demanda per part de la gent gran. El regidor Caballol, va explicar que «cal tenir en compte que cada cop s'allarga més el cicle de vida i, per a la gent gran, l'aigua és una manera de fer salut perquè l'aigua permet fer exercici a tots els nivells».

S'espera que abans d'acabar aquest primer semestre de l'any es pugui fer la convocatòria del concurs per licitar les obres i, per tant, si no hi ha cap canvi, a l'estiu es pugui fer la pertinent contractació. Si més no, a hores d'ara s'està acabant d'estudiar el tema de la gestió d'aquest futur equipament del municipi. Des del consistori calafí s'està valorant quina és la millor opció a l'hora de gestionar aquest equipament, on no es descarta poder fer una concessió per explotació.