La Confraria dels Vins del Bages organitza el dijous 26 d'abril un dels tastos que més il·lusió els fa i, que tal com diuen a la pròpia convocatòria, dona raó de ser a aquesta entitat, el dels vins dels cellers inscrits a la denominació d'origen (DO) Pla de Bages. El lloc on es durà a terme aquesta activitat és el restaurant Torre Busquet de Manresa, i el preu del tast i el sopar, tant per als socis com per als no socis de la confraria, és de 25 euros. El període per inscriure's finalitza el dilluns 23 d'abril, i es pot fer a la web www.confrariabages.com o bé trucant al telèfon 609 88 66 34.

Els vins i caves triats en aquesta ocasió pels diferents cellers de la DO són el Selecció 2007, de Bodegues Abadal (del grup Roqueta Origen); el Pic 2011, del Celler Solergibert; el Cabernet Sauvignon 2006, del Celler El Molí; el Picapoll 2011 fermentat en bóta, del Celler Cooperatiu d'Artés; el Merlot 2010, de la Cooperativa de Salelles; l'Ull de Llebre 2007, de Fargas Fargas; el Més que Paraules Negre 2008, de Jaumandreu; el Picapoll 2001, del Mas de Sant Iscle; el Bernat Oller 2007, de l'Oller del Mas; el Merlot Rosat 2011, de Vins Grau, i el cava Brut Nature Gran Reserva, de Caves Gibert.

Juntament amb la degustació d'aquests vins de la darrera fornada dels cellers de la DO Pla de Bages, els assistents al tast i sopar podran menjar de primer una amanida de formatge de cabra cruixent amb codony i fruits vermells, seguit de papillote de lluç amb espàrrecs i orellanes de tomàquet, pintada farcida de festucs i tòfona, i, de postre, pastís de vainilla i gerds.