El conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig inaugurarà demà al migdia les instal·lacions que l'empresa logística terrassenca SPT (Spain Portugal Transportes & Logística, SLU) va posar en marxa a Callús al començament d'aquest any. SPT és una societat especialitzada en l'emmagatzematge i distribució de productes químics. Entre els seus clients figuren multinacionals del sector com Clariant, Lanxess o Tanatex.

SPT va iniciar la seva activitat el 1996 en l'àmbit estatal. Una dècada més tard, l'empresa decidia obrir el seu servei al conjunt de la península ibèrica mitjançant una aliança amb una empresa portuguesa, un projecte que es consolidava el 2011. A final de l'any passat, la societat va decidir traslladar les seves instal·lacions de Terrassa, que oferien servei al conjunt de l'estat, a Callús, en unes instal·lacions "noves i més ben equipades", segons fonts de l'empresa.

SPT ocupa a Callús una nau de 7.000 metres quadrats de superfície i 3.300 construïts. L'empresa preveu acabar l'any amb la instal·lació d'un parc de cisternes. En total, SPT ocupa vuit persones a la planta de Callús. A Portugal, SPT disposa de tres centres logístics més, a Porto, Lisboa i Pombal. En el conjunt dels diferents centres de treball, SPT dóna feina a 15 persones.

SPT va tancar el 2012 amb una facturació de prop de sis milions d'euros, i preveu que enguany la xifra sigui molt similar.

L'acte previst per a demà s'iniciarà a 1/4 de 12 del migdia, i tindrà com a principal convidat el conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig. Jordi Simó i Sílvia Pons, propietaris de l'hòlding empresarial al qual pertany SPT, seran els amfitrions de la visita institucional, que, a més, gaudirà de la presència de representants dels ajuntaments de Callús, Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Súria, i d'empreses multinacionals del sector químic clients de SPT, segons han avançat fonts de la companyia logística.