El Grup Miquel i Costas guanya 15,44 milions d'euros nets el primer semestre de l'any

L'empresa, amb fàbriques a l'Anoia, ha assolit unes vendes de 110 milions d'euros, un 10,2% més que el 2014

28.08.2015 | 17:31

El Grup Miquel i Costas ha aconseguit un benefici net consolidat de 15,44 milions d'euros durant el primer semestre del 2015, segons ha fet públic aquest divendres la mateixa companyia. La xifra representa un augment del 34,6% respecte dels 11,47 milions que va aconseguir durant el mateix termini de l'any anterior. Pel que fa a la xifra de negoci ha estat de 110,52 milions d'euros, un 10,2% del que va assolir en el primer semestre del 2014, 100,34 milions. Des de la companyia atribueixen la millora dels resultats a l'increment de vendes, així com a altres factors com ara el descens dels preus de l'energia.

Des del grup es puntualitza que l'augment de vendes s'ha produït tant en la línia de papers per a la indústria del tabac com en la línia de productes industrials, en aquest cas impulsada per la nova planta de Terranova.

Un altre factor rellevant, s'indica des del grup, ha estat la "corba positiva d'aprenentatge" de les operacions en el procés de consolidació que s'ha seguit a la "rampa d'aprenentatge" en aquesta nova planta de papers especials.

Pel que fa al flux de caixa net del Grup, s'ha situat en 23,73 milions, un 18,4% més que l'aconseguit en el mateix termini de l'any anterior.

La societat ha pagant 1,80 milions en concepte de tercer dividend a compte i 2,20 milions el juliol passat com a dividend complementari, ambdós amb càrrec a l'exercici del 2014.

Pel que fa a les previsions, els responsables de l'empresa consideren que la trajectòria del resultat es pot mantenir en el tercer trimestre de l'exercici. En canvi, el quart trimestre i l'any 2016 presenten una "incertesa major" com a conseqüència de l'evolució dels volums i la pressió en els preus de venda en el sector del tabac i de la volatilitat de la demanda en el segment de les pastes i papers industrials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema