Unió de Pagesos celebra que es desencalli el decret de la venda directa de llet crua

12.10.2015 | 07:11

El sindicat agrari Unió de Pagesos va celebrar ahir a través d'un comunicat que es desencalli el decret que facilita la venda directa de llet crua a Catalunya. L'organització considera "urgent" que s'aprovi el decret que facilitaria al ramader la venda directa de llet crua, atesa la situació de crisi que viu el sector, i celebra que aviat passarà a exposició pública. El sindicat va participar en la Comissió de seguiment de seguretat de la llet de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
"La venda d'una part de llet crua de forma directa seria un complement que ajudaria les explotacions lleteres catalanes, sobretot les properes a les poblacions", diu UP. Amb la venda directa de llet crua el ramader podria percebre fins a 2,5 vegades més del preu actual en origen per aquella part que aconseguís vendre de forma directa. Actualment, la indústria només paga 0,30 euros/litre de mitjana, per sota de costos de producció. El consumidor podria accedir a un producte de qualitat i proximitat amb més facilitat directament a l'explotació lletera, tal com es fa a Itàlia, França i Alemanya, diu el sindicat.
Unió de Pagesos també ha insistit a demanar un distintiu o logotip per diferenciar els productes lactis obtinguts a partir de llet produïda a Catalunya.
D'altra banda, el sindicat ha recordat que el sector comercial presumptament ha utilitzat la llet com a producte reclam, mentre les administracions no han actuat de forma prou contundent per evitar aquestes pràctiques deslleials perjudicials per al sector. A Catalunya queden actualment unes 700 explotacions lleteres, professionals i capdavanteres. En els últims 22 anys la situació del sector ha fet que en pleguessin més de 4.000, el 84% de les explotacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema