El subgovernador del Banc d'Espanya, Fernando Restoy, va advertir ahir que la millora de la situació econòmica d'Espanya no ha de fer pensar que han desaparegut els riscos que planaven sobre ella, i va defensar la necessitat de més reformes per garantir un escenari de futur més sostenible.

Restoy va advocar per "completar les reformes encara pendents" en l'economia espanyola durant la seva participació al Congrés de l'EAPB, European Association of Public Banks, celebrat al recinte modernista de Sant Pau de Barcelona amb presència de membres d'un centenar de bancs, entitats financeres i associacions de bancs públics de tot Europa.

Segons el parer del subgovernador del Banc d'Espanya, la millora de la situació econòmica d'Espanya no ha de portar a la conclusió que "la tasca" està completada i que els "riscos més rellevants" han desaparegut. Per contra, va subratllar que "la consolidació" de les bones dades macroeconòmiques i financeres "requereix" avançar el camí de les reformes que creu encara pendents i que afecten diferents àrees de l'economia, encara que no va precisar a quines es referia.

Segons el seu parer, aquesta hauria de ser la "principal prioritat" a l'hora d'aconseguir assentar les perspectives de creixement econòmic en "unes bases sostenibles" i aconseguir "mitigar" així la volatilitat dels cicles financers i econòmics.