Els preus del cru s´acosten al fons que van tocar el 2008

La cotització del barril de petroli cau a menys de 40 dòlars, molt a prop dels 33 dòlars de després de la caiguda de Lehman Brothers

17.11.2015 | 00:00

Els preus del petroli ja són a prop del fons al qual van caure cap a final del 2008 arran de la crisi financera mundial que es va desencadenar amb la fallida del banc nord-americà Lehman Brothers, va declarar ahir l'OPEP.
La cotització del barril de cru usat com a referència per l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) va caure divendres a menys de 40 dòlars per primer cop des del 18 de febrer del 2009, segons el grup petrolier amb seu a Viena. El 2008, per la crisi financera i la recessió posterior amb el consegüent fre a la demanda petroliera, el barril es va desplomar fins als 33,36 dòlars el 24 de desembre, quan el 3 de juliol d'aquell mateix any havia arribat al màxim de 140,73 dòlars, que segueix sent el rècord històric fins ara. Per veure una cotització tan baixa com la de desembre del 2008 cal anar fins al juny del 2004, quan no obstant això el mateix nivell era considerat més aviat elevat: entre 1998 i 1999 s'havien vist preus de 10-12 dòlars per barril.
Els moviments han estat paral·lels als d'altres tipus de cru, com el Brent, la referència europea, o el Petroli Intermedi de Texas (WTI), el referent a Amèrica, que divendres passat van tancar la setmana a 43,61 i 40, 74 dòlars per barril en els mercats de Londres i Nova York, respectivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Imatge de Decathlon Manresa en els seus inicis.
Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Es posa en marxa la tretzena edició del concurs manresà d´emprenedoria Idees Joves

Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un...

Decathlon organitza una nova edició del Trocathlon

Des d'ahir fins al 6 de novembre romandrà oberta la fira Tro- cathlon, de material esportiu,...

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

Manresa no troba lloc en uns instituts «saturats» ni tampoc un espai ja condicionat al Barri Antic

Enllaços recomanats: Premis cinema