El grup automobilístic alemany Volkswagen va informar ahir que, després d'una revisió en profunditat, gairebé tots els els models que considerava que podien tenir problemes amb les emissions de CO2 compleixen els valors notificats i només nou mostren desviacions, amb una producció anual de 36.000 vehicles.

En un comunicat, el grup Volkswagen va exposar les conclusions de les anàlisis realitzades, després que fa un mes la companyia informés que havia detectat "irregularitats" en la certificació d'emissions de CO2 i que podia haver al voltant de 800.000 vehicles del grup afectats.

"En els mesuraments interns només s'han trobat lleugeres desviacions en nou models", va apuntar ahir l'empresa, que va destacar que no s'ha confirmat la sospita que es podien haver manipulat les xifres de consum de carburant i ha assenyalat que no cal fer modificacions tècniques en els vehicles.

"L'impacte negatiu en els beneficis de 2.000 milions d'euros que s'havia estimat en un principi no ha estat confirmat", va afegir el grup abans de precisar que qualsevol risc econòmic, de caràcter menor, serà determinat quan es facin noves anàlisis.

Els models afectats són un Polo, un Scirocco, dos Jetta, dos Golf i tres Passat, amb una producció anual de prop de 36.000 vehicles, el 0,5% del total del volum total de Volkswagen.