Els locals d´oci nocturn van incrementar el 5% la facturació per Cap d´Any

La patronal atribueix l'augment d'ingressos als majors controls de les festes populars

06.01.2016 | 00:00

Els locals d'oci nocturn catalans van augmentar la seva facturació una mitjana del 5% la nit de Cap d'Any gràcies al major control de les festes de la nit de Cap d'Any, a poliesportius i pavellons, i a la prohibició de la celebració d'altres esdeveniments que no comptaven amb la corresponent llicència.
La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) assegura que bars, restaurants i locals d'oci de tot Catalunya van registrar una nit de Cap d'Any "lleugerament millor" que la de l'any anterior, amb una ocupació mitjana del 90% a tot el territori. Segons la patronal del sector, un altre dels factors que ha contribuït a aquest increment de la facturació és que aquest any "s'ha notat una mica menys la crisi".
No obstant això, recalca que el més important ha estat la disminució del nombre de festes organitzades a pavellons, atès que cada vegada són més els ajuntaments que decideixen no organitzar, llogar ni autoritzar festes en aquests espais, principalment, per l'encara latent efecte del Madrid Arena.
Malgrat aquesta millora dels ingressos, els empresaris subratllen que no ha estat suficient per pal·liar l'increment impositiu que ha viscut el sector els últims anys, com a conseqüència de la pujada de l'IVA. FECASARM considera que la nit d'ahir, la de Reis, era bona per al sector, tenint en compte que queia en un dia entre setmana. Per tot això, l'entitat valora "molt positivament" el calendari nadalenc d'aquest any en termes econòmics per al sector.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

Clínica Corachan rep dos premis Top 20 en la categoria de Millor Gestió

El centre privat barceloní és el segon any consecutiu que rep el prestigiós guardó estatal

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Enllaços recomanats: Premis cinema