El gegant del comerç electrònic Amazon va signar ahir una opció de compra sobre els terrenys de l'Incasòl al Prat de Llobregat en els que planeja obrir un gran centre logístic per atendre el creixement de la demanda a Espanya i al sud d'Europa.

Fonts de la multinacional americana van assenyalar que, amb la firma de l'opció de compra, Amazon "fa un pas més" per fer realitat el pla de convertir el Prat en el seu centre logístic de referència per al sud d'Europa, tot i que encara és d'hora per donar per feta l'operació. En aquest sentit, Amazon es dóna un temps encara per analitzar diferents variables que poden influir en el projecte de construcció del gran centre logístic, que s'instal·laria en una parcel·la de 150.000 metres quadrats situada al polígon Mas Blau II. La decisió final, que portaria a la firma de l'escriptura definitiva de compravenda dels terrenys al voltant de l'estiu, dependrà del fet que, per exemple, es desencallin tràmits pendents com l'aprovació de llicències urbanístiques.

L'operació urbanística va sortir a la llum a mitjan desembre i llavors es va estudiar que Amazon pagaria 30 milions d'euros per la parcel·la i que invertiria una quantitat similar per a l'edificació de naus i oficines, xifres que la companyia de comerç electrònic no ha confirmat. Aquest seria el segon centre logístic d'Amazon a Espanya, després que a l'octubre del 2012 inaugurés el primer a San Fernando de Henares.