L'economia catalana va tancar el quart trimestre del 2015 amb un creixement interanual del 4,1% i una taxa intertrimestral del 0,9%, gràcies al dinamisme de la demanda interna i als bons resultats obtinguts per les exportacions de béns i de serveis. La mitjana dels quatre trimestres de l'any situa el creixement del 2015 en el 3,4%, el registre més alt dels darrers nou anys.

Aquestes dades corresponen a l'estimació d'avanç del PIB que elaboren conjuntament l'Idescat i el departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda. Per tant, segons aquestes dades, Catalunya creix per sobre d'Espanya (3,2%) i de la mitjana de la zona euro (1,6%).

D'acord amb les previsions econòmiques d'hivern que va fer públiques ahir la Comissió Europea, països com Alemanya (1,7%), Itàlia (0,8%) o Finlàndia (0%) han registrat una evolució inferior que la de l'economia catalana. De fet, els únics països que creixen per sobre són Irlanda (6,9%), Malta (4,9%), Luxemburg (4,7%) i Eslovàquia (3,5%).

El creixement mitjà del sector industrial se situa en el 2,7%, és a dir, 1,2 punts percentuals més que el 2014, i suma tres anys de creixements positius. Durant el 2015, la producció industrial a Catalunya, que va augmentar especialment en les branques de fabricació de productes de cautxú i plàstic, de química i de metal·lúrgia, va registrar uns resultats més elevats que la mitjana de la zona euro. El sector de la construcció recupera un creixement positiu del 3,5%, després de set anys d'un fort ajustament.