El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va insistir ahir a la ministra de Foment, Ana Pastor, en el traspàs de la gestió del sistema de Rodalies per garantir "un bon servei a la societat catalana". "Hem traslladat a la ministra l'altíssim nivell d'insatisfacció que hi ha a la societat catalana en relació amb el servei de Rodalies i de mitja distància", va explicar Rull a la sortida de la reunió al ministeri de Foment, i va afegir que "la resignació no forma part de les prioritats del Govern de Catalunya".

Durant una reunió mantinguda a la seu del ministeri, a Madrid, el conseller va carregar contra la gestió de Renfe i Adif, i va assegurar que no compleixen els estàndards de qualitat exigibles ja que la puntualitat del servei és del 94% i a la mitja distància, del 58%, i hauria de ser del 99% en "un sistema sòlid". "És inacceptable que es treballi amb aquest nivell d'incompliment respecte de l'estàndard de qualitat", va exclamar davant els periodistes.

Rull va explicar que el Govern pretén gestionar el servei de Rodalies a través de l'empresa Ifercat i que vol encarregar-se de les inversions, del manteniment i de les actuacions que consideren prioritàries. "Hem plantejat un canvi d'esquema, volem assumir aquesta responsabilitat i també els riscos", va assegurar. El titular de Territori i Sostenibilitat va avançar que el 22 de febrer farà pública la proposta per al traspàs del servei en una compareixença al Parlament de Catalunya.