La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat amb un total de 128´8 milions d'euros set empreses fabricants d'absorbents d'incontinència urinària per a adults i a la Federació Espanyola de Fabricants (FENIN) per una infracció única i continuada de l'article 1 de la Llei 16/1989 i de l'article 1 de la Llei de Defensa de la Competència (LDC). Entre les empreses sancionades hi ha les bagenques Tèxtil Planas Oliveras SA (Texpol), amb seu a Manresa, i Algodones del Bages SAU (Albasa), amb seu a Sant Vicenç de Castellet, a les quals la CNMC ha imposat una multa, respectivament, de 801.738 i 251.456 euros, respectivament. En el cas de la multa a Albasa, en respondrà solidàriament laboratoris Indas, S.A.U. fins a un import de 14.987 euros i Domtar Lux Holdings, Sarl, fins a un import de 1.665 euros.

Albasa, i el negoci de productes per a la incontinència de Texpol (ambudes empreses, propietat fins llavors de la família manresana Planas Oliveras) van ser venudes la primavera del 2013 al grup madrileny Laboratorios Indas. Texpol va ser fundada el 1949 per Josep Planas Vilalta. Trenta anys més tard es va constituir com a Textil Planas Oliveras SA. El 1981, l´any en què Texpol es registrava com a marca, la família fundava Albasa. La direcció de les empreses bagenques ha declinat fer cap valoració de moment sobre la sanció.

Segons la CNMC, des d'almenys 1996 les empreses sancionades van fixar els preus dels absorbents finançats per la Seguretat Social que es compren a les farmàcies per als pacients no hospitalitzats. En concret, la CNMC considera que Arbora & Ausonia, SLU (Succeïda per Procter & Gamble Espanya, SA), Laboratoris Indas, S.A.U, SCA Hygiene Products, Laboratoris Hartmann, SA, Ontex ID, S.A.U .; Barna Import Mèdica; i Tèxtil Planas Oliveras, SA i Algodones del Bages, SAU, i amb la col·laboració de la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària (FENIN), van arribar a acords i van fixar els preus de venda als distribuïdors majoristes d'aquest producte comercialitzat a través de les farmàcies, des d´almenys el desembre de 1996 i fins al gener de 2014, amb diferències en la durada de la infracció en funció de les empreses.