Espanya, França i Itàlia van demanar ahir nous ajuts a la Comissió Europea per pal·liar els efectes de la crisi en els sectors dels lactis, les fruites i hortalisses i el porcí i el boví, va explicar ahir la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient en funcions, Isabel García Tejerina.

L'assumpte es va tractar en un Consell de ministres europeus d'Agricultura, en el qual es va passar revista a la situació del mercat i es van avaluar les mesures de suport en vigor. Els tres països van presentar una declaració que posa de manifest la seva posició, va explicar la ministra, que va afegir que en ella s'agraeix a Brussel·les que hagi acordat estendre des de l'1 de juliol els ajuts a favor de les fruites i verdures després del veto rus, el que vol dir que no hi haurà "un sol dia en què no hi hagi mesures extraordinàries que estiguin en vigor".

No obstant això, va dir la ministra, els tres països continuen demanant a la CE "que revisi els preus de retirada" de fruites i hortalisses, per assegurar "que aquestes mesures siguin de veritat efectives". Aquests preus són les cotitzacions a partir de les quals els productors perceben ajudes per treure el seu producte del mercat, que Espanya creu que són massa baixes i que haurien de ser revisades a l'alça.