El rebut de la llum s'ha apujat l'1,6 % l'últim mes

Segons l'associació de consumidors Facua el preu final mitjà de la factura elèctrica s'ha situat en 67,4 euros durant el mes de juliol

02.08.2016 | 00:00
Encendre la bombeta és més car
Encendre la bombeta és més car

El rebut de la llum de l'usuari mitjà s'ha encarit l'1,6% durant el mes de juliol, cosa que ha situat la factura mensual mitjana en 67,40 euros (impostos indirectes inclosos), segons l'associació de consumidors Facua.
Després d'un començament d'any de baixades tarifàries, gràcies al major pes que van tenir les fonts de producció renovables, aquest ascens suposa el tercer augment consecutiu en el que portem d'any després de la pujada del mes de juny, que va ser del 9,6% i de la del mes de maig que es va situar en el 0,8%, segons va assenyalar Facua en un comunicat.
La factura mensual mitjana el juliol es va situar en 67,40 euros (impostos indirectes inclosos) enfront dels 66,37 euros de juny. Segons Facua, les baixades que s'han produït durant els quatre primers mesos de l'any "no compensen en absolut la gran pujada que es va produir durant la legislatura 2012-2015, el 16,2% que van representar 500 euros acumulat".
L'entitat de consumidors ha realitzat aquesta anàlisi a partir de la tarifa PVPC aplicada en domicilis els comptadors dels quals encara no tenen la tarifa per hores, amb una potència contractada de 4,4 kW i amb un consum mensual mitjà de 366 kWh.
L'organització de consumidors diferencia la tarifa per hores i la tarifa de potència contractada, ja que quan s'aplica un preu diferent cada hora les tarifes de l'electricitat acostumen a ser més cares en les hores de més consum; mentre que en la tarifa per la potència contractada, es manté en 4,46 euros per kW al mes.
Facua també insisteix a demanar "un canvi radical" en el sistema tarifari elèctric que s'aplica a l'estat espanyol perquè es fixi una tarifa màxima totalment regulada, "lliure de l'especulació que es produeix en un mercat energètic dominat per un oligopoli".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema