Els tretze cellers de la DO Pla de Bages han fet aquesta tarda la seva primera gran presentació pública a Barcelona, en un showroom organitzat a l´Edifici del Rellotge de l´Escola Industrial. Durant la tarda han passat per la mostra uns 400 professionals dels sectors de la distribució i de la restauració, a més d´un centenar d´aficionats al vi i bloggers i periodistes, que han pogut onèixer de prop les característiques dels vins bagencs.

L´acte ha comptat amb la col·laboració de Parc a Taula, el programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona per promoure els valors naturals, culturals i paisatgístics de la dearcació de Barcelona mitjançant la gastronomia, l´artesania i la viticultura de proximitat. Una col·laboració que ha permès maridar els vins de la DO amb embotits de Mura, coca de recapte amb albergínia blanca, formatge d´ovella i olives arbequines, entre d´altres productes.

En el showroom, que amb el títol «És l´hora del Pla de Bages» han presidit el vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, i el director general d´Incavi, Salvador Puig, s'han explicat projectes vinculats a la DO com és el cas del nou complex d´enoturisme Oller del Mas, guanyador del Premi a la Millor Experiència Enoturística en la categoria de cellers en la segona convocatòria dels guardons d´enoturisme de Catalunya. També es van poder degustar el nou Abadal 3.9, el primer vi negre del celler Sanmartí o el nou vi elaborat amb la varietat sumoll de Vins Grau.