"Disseny i prototip d'un sistema mecànic de posicionament i orientació del rem durant la palada i la recuperació", de Ricard Villarroya Toran, va ser designat guanyador del primer premi de la vintena edició dels Premis Domènec Valero.

El guardó el promou el Col·legi Professional d'Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa (CETIM) per reconèixer els millors treballs de final de grau dels Graus en Enginyeria de les branques d'industrials de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa.

El treball guanyador és definit pel jurat com "un mecanisme revolucionari que, aplicat al punt de fixació del rem d'una embarcació (que n'utilitzi), permet facilitar la palada al remer i incrementar notablement la seva eficiència".

El segon premi va ser pel treball de Marina Lloys Llobet "Implementació del sistema de control d'una plataforma stewart", i el tercer premi el va rebre Glòria Castilla Ballesteros pel treball titulat "La destil·lació reactiva al laboratori".

Els guardons es van lliurar divendres passat, dins l'acte de graduació de la UPC Manresa, que va presidir el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Durant el seu parlament, Domènec Valero va destacar la gran evolució que ha experimentat el món de l'enginyeria i va animar els nous titulats a continuar amb la seva formació.