Iberpotash ha publicat la segona edició de la seva Memòria de sostenibilitat, un exhaustiu document que recull les actuacions que ha dut a terme l’empresa en els darrers 5 anys en matèria de sostenibilitat i que inclou una verificació independent de la informació publicada, segons la norma ISAE 3000, per part de KPMG.

La memòria s'ha realitzat seguint les directrius per a l'elaboració de memòries de sostenibilitat del Global Reporting Initiative (GRI G4), i per tant inclou una anàlisi de materialitat i tots els indicadors de sostenibilitat definits en aquesta guia.

El document reflecteix el compromís d’Iberpotash envers la societat, els treballadors, els productes i l’entorn més immediat, i la seva aposta per el creixement sostenible i l’economia circular, que es materialitza en l’anomenat Pla Phoenix que l’empresa està duent a terme al Bages.

Segons explica el conseller delegat d’Iberpotash, Pablo de Lastres, “amb la memòria de 2015 donem un pas més per refermar el nostre compromís amb la societat i la transparència, en incloure una primera verificació independent de la informació publicada.

Així mateix com a novetat respecte la primera memòria de 2014, destaca per la incorporació de l’avaluació de la nostra empremta de carboni , i per identificar els aspectes de la companyia que incideixen en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per la ONU a finals de 2015”. Dels continguts extrets de la memòria destaquen l’increment constant en la xifra de contractació de dones, l’increment d’hores de formació, tant al personal propi com a subcontractistes, així com el llançament de la FP Dual, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, als instituts de Súria i de Sallent.

En l’informe també queda palesa l’aposta permanent d’Iberpotash per la inversió en i+D+i amb projectes com Hermes, per al redisseny del futur vagó de mercaderies europeu, o Breath, projecte per a l’esmena del sol de cultiu de la vinya amb llots del subsòl. D’altra banda, Iberpotash continua essent la primera empresa del Bages en facturació i el passat 2015 ha tornat a créixer en volum d’exportacions, situant-se en un 83% del total.

En termes directament relacionats amb la sostenibilitat mediambiental, tal i com recull el document, el Pla Phoenix comportarà millores ambientals amb l’aprofitament més important de l’aigua i dels productes resultants del procés, fet que encaixa amb les iniciatives d’economia circular que promou la Unió Europea.

L’estratègia de sostenibilitat planteja com a eixos principals el compromís amb el territori , la incorporació de la sostenibilitat a tots els nivells de l’organització, l’aposta per la transparència i el compromís envers una formació laboral exemplar.