El grup alimentari Ebro Foods va informar ahir de la compra de l'empresa de Castellcir d'aliments ecològics Vegetalia, operació que s'ha tancat per un valor aproximat de 15 milions d'euros.

En un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia va precisar que l'adquisició s'ha fet a través de la seva filial francesa -Alimentation Sané- i que amb ella pretén reforçar la seva participació en el sector de l'alimentació ecològica. Aquest moviment es troba en línia del realitzat fa just un any, quan va incrementar el seu catàleg amb la francesa Celnat, especialitzada en alimentació biològica i fabricant de cereals orgànics, i que li va suposar un desemborsament de 25,5 milions d'euros. Fonts d'Ebro Foods -les principals línies de negoci del qual són l'arròs i la pasta- precisen que de la transacció han quedat exclosos els restaurants que operen sota la marca Vegetalia.

La companyia moianenca es dedica des del 1986 a elaborar i distribuir una àmplia gamma de productes ecològics i és pionera en la fabricació de proteïna vegetal, segons la font. Amb una facturació d'11,5 milions d'euros el 2016 i un catàleg format per prop de 1.500 referències, abraça des d'alimentació ecològica -fresca i seca- fins a begudes ecològiques i productes dietètics. Vegetalia té més de 80 treballadors i explota unes 70 hectàrees de cultius orgànics.