L'empresa bagenca Masats ha tancat l'any 2016 amb un rècord de facturació, en arribar als 40,7 milions d'euros. Masats, amb seu a Sant Salvador de Guardiola, està especialitzada en la fabricació de portes pneumàtiques i elèctriques, rampes i plataformes d'accés a vehicles. Masats va presentar els resultats en la seva assemblea anual, celebrada a Món Sant Benet.

Segons expliquen fonts de la companyia, l'any passat la recuperació del mercat estatal va ser «considerable» i va arribar a suposar un increment de les vendes del 17%. Al mercat europeu, afirmen les mateixes fonts, l'evolució de l'empresa ha continuat «a bon ritme, tot i que amb un creixement més moderat».

Amb tot, encara ha estat més destacable l'evolució de Masats al mercat asiàtic, on ha incrementat les vendes el 60%, segons dades de la companyia. Aquest augment és fruit del gran creixement que ha tingut l'empresa bagenca especialment a Malàisia, a causa d'importants concursos en què ha participat, i a l'Iran, que recupera el seu volum de compres un cop finalitzat l'embargament.

L'inici de la producció a la seva planta d'Atlanta (EUA) i la col·laboració amb Nova Bus, l'empresa del grup Volvo, han fet que Masats elevi les vendes especialment als Estats Units i al Canadà, on les ha multiplicat fins a arribar a superar el milió d'euros.

Segons afirmen fonts de la companyia, aquest 2017 també serà un any «especial» per a Masats perquè es compleixen 50 anys de la seva fundació i ho celebra amb un canvi d'imatge corporativa. L'empresa també preveu continuar creixent aquest any gràcies a la seva consolidació en el sector del ferrocarril.