El servei d'estudis del BBVA ha millorat la seva previsió de creixement econòmic i espera que el PIB creixi el 3% aquest any, tres dècimes més que la seva projecció anterior, i calcula que l'ocupació augmentarà el 2,6%, fet que deixarà la taxa d'atur en el 17,3%.

BBVA Research manté així mateix la seva projecció de creixement per al 2018 en el 2,7%, així com per al primer trimestre d'aquest any en el 0,8%, una dècima per sobre del registrat en el trimestre anterior, segons l'informe Situació Espanya presentat ahir. El responsable d'anàlisi macroeconòmic de BBVA Research, Rafael Doménech, ha explicat que la desacceleració de la demanda interna, del consum i de la inversió en béns d'equip no està sent tan intensa com esperaven, alhora que hi ha altres components que la compensen, amb un efecte net positiu. Segons la seva opinió, a aquesta millora del creixement contribuirà una demanda global en augment, l'estabilitat del preu del petroli, les tensions geopolítiques de tercers països que ajuden al turisme espanyol i el positiu tipus de canvi dòlar-euro.

També hi ajudaran uns tipus d'interès que es troben en uns mínims històrics «i sense pujades esperades del Banc Central Europeu abans de final del 2018» i una prima de risc que continua en nivells baixos malgrat pressions geopolítiques.

Així, les últimes dades d'afiliació a la Seguretat Social en la construcció constaten «l'esperada acceleració del sector immobiliari», que ha passat a guanyar impuls, ha assenyalat.

Així mateix, va posar de manifest la millora de les exportacions de béns, malgrat una certa debilitat al Regne Unit derivada del Brexit, «que és més que compensada per l'increment a altres zones».