BBVA preveu que l'economia avanci el 3% durant aquest any

La taxa d'atur es reduirà fins al 17,3% segons les previsions del banc

22.04.2017 | 07:18

El servei d'estudis del BBVA ha millorat la seva previsió de creixement econòmic i espera que el PIB creixi el 3% aquest any, tres dècimes més que la seva projecció anterior, i calcula que l'ocupació augmentarà el 2,6%, fet que deixarà la taxa d'atur en el 17,3%.

BBVA Research manté així mateix la seva projecció de creixement per al 2018 en el 2,7%, així com per al primer trimestre d'aquest any en el 0,8%, una dècima per sobre del registrat en el trimestre anterior, segons l'informe Situació Espanya presentat ahir.  El responsable d'anàlisi macroeconòmic de BBVA Research, Rafael Doménech, ha explicat que la desacceleració de la demanda interna, del consum i de la inversió en béns d'equip no està sent tan intensa com esperaven, alhora que hi ha altres components que la compensen, amb un efecte net positiu. Segons la seva opinió, a aquesta millora del creixement contribuirà una demanda global en augment, l'estabilitat del preu del petroli, les tensions geopolítiques de tercers països que ajuden al turisme espanyol i el positiu tipus de canvi dòlar-euro.

També hi ajudaran uns tipus d'interès que es troben en uns mínims històrics «i sense pujades esperades del Banc Central Europeu abans de final del 2018» i una prima de risc que continua en nivells baixos malgrat pressions geopolítiques.

Així, les últimes dades d'afiliació a la Seguretat Social en la construcció constaten «l'esperada acceleració del sector immobiliari», que ha passat a guanyar impuls, ha assenyalat.

Així mateix, va posar de manifest la millora de les exportacions de béns, malgrat una certa debilitat al Regne Unit derivada del Brexit, «que és més que compensada per l'increment a altres zones».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Quin és l´ofici dels polítics?
Quin és l´ofici dels polítics?

Quin és l´ofici dels polítics?

«Potser amb l´excepció de l´actual Parlament, escassegen els membres de la societat civil entre...

Junqueras tranquil·litza els empresaris perquè Catalunya no sortirà de la UE

Junqueras tranquil·litza els empresaris perquè Catalunya no sortirà de la UE

El vicepresident català reitera que cap tractat ni directiva europea preveuen l'expulsió

El govern central crea la comissió de seguiment de les clàusules sòl

El govern central va aprovar ahir crear la comissió de seguiment, control i...

El premi JovEmprèn de Sant Vicenç rep 67 idees de 214 estudiants

El premi JovEmprèn de Sant Vicenç rep 67 idees de 214 estudiants

L'escola Montserrat guanya el guardó al projecte més ben treballat

Enllaços recomanats: Premis cinema