BBVA preveu que l'economia avanci el 3% durant aquest any

La taxa d'atur es reduirà fins al 17,3% segons les previsions del banc

22.04.2017 | 07:18

El servei d'estudis del BBVA ha millorat la seva previsió de creixement econòmic i espera que el PIB creixi el 3% aquest any, tres dècimes més que la seva projecció anterior, i calcula que l'ocupació augmentarà el 2,6%, fet que deixarà la taxa d'atur en el 17,3%.

BBVA Research manté així mateix la seva projecció de creixement per al 2018 en el 2,7%, així com per al primer trimestre d'aquest any en el 0,8%, una dècima per sobre del registrat en el trimestre anterior, segons l'informe Situació Espanya presentat ahir.  El responsable d'anàlisi macroeconòmic de BBVA Research, Rafael Doménech, ha explicat que la desacceleració de la demanda interna, del consum i de la inversió en béns d'equip no està sent tan intensa com esperaven, alhora que hi ha altres components que la compensen, amb un efecte net positiu. Segons la seva opinió, a aquesta millora del creixement contribuirà una demanda global en augment, l'estabilitat del preu del petroli, les tensions geopolítiques de tercers països que ajuden al turisme espanyol i el positiu tipus de canvi dòlar-euro.

També hi ajudaran uns tipus d'interès que es troben en uns mínims històrics «i sense pujades esperades del Banc Central Europeu abans de final del 2018» i una prima de risc que continua en nivells baixos malgrat pressions geopolítiques.

Així, les últimes dades d'afiliació a la Seguretat Social en la construcció constaten «l'esperada acceleració del sector immobiliari», que ha passat a guanyar impuls, ha assenyalat.

Així mateix, va posar de manifest la millora de les exportacions de béns, malgrat una certa debilitat al Regne Unit derivada del Brexit, «que és més que compensada per l'increment a altres zones».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Vins Abadal.
Els vins d'Abadal reben tres medalles d'or al concurs Gilbert&Gaillard

Els vins d'Abadal reben tres medalles d'or al concurs Gilbert&Gaillard

El Vi de Finca Abadal 3.9, a més a més, ha estat reconegut amb una menció Especial

A quin preu està la gasolina abans del pont de l'1 de maig?

A quin preu està la gasolina abans del pont de l'1 de maig?

El preu del combustible acumula una pujada del 3,7% a l'abril, el nivell més alt en dos anys

CaixaBank obre la segona oficina del seu nou model a Manresa

CaixaBank obre la segona oficina del seu nou model a Manresa

La nova seu és del mateix tipus de la que ja opera al primer tram del Passeig

Seat tanca a Turquia la venda més important al canal de flotes

Seat ha signat l'operació de venda més important en el canal de flotes de la seva...

Enllaços recomanats: Premis cinema