La factura de la llum per a un consumidor domèstic mitjà acollit a la tarifa regulada (Preu Voluntari al Petit Consumidor o PVPC) ha pujat el novembre l'1,46% respecte a la d'octubre, de manera que encadena tres ascensos consecutius i aconsegueix el seu segon import més alt en tot el 2017.

El rebut d'electricitat ha estat al novembre el 3% més car que fa un any i la seva nova pujada s'ha produït després que a l'octubre repuntés el 7,48% respecte al setembre, mes en què es van veure in-terromputs els descensos registrats el juliol i agost. La factura per a un consumidor tipus -amb una potència contractada de 4,4 quilowatts i un consum anual de 3.000 quilowatts hora (250 quilowatts hora al mes)- s'ha situat al novembre en 61,04 euros, segons els resultats del simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Tot i la pujada del rebut el 3%, respecte al novembre de l'any passat, segueix sent el 10,57% més barat que al gener del 2017, en què va aconseguir el seu import més alt en l'any, en arribar a 67,49 euros. El gener passat, els preus de l'electricitat al mercat majorista -que determinen al voltant d'un terç de la tarifa regulada- van arribar a nivells rècord per l'onada de fred, l'escassetat de vent i pluja, així com per la pujada del gas natural, que es va haver d'emprar més intensament en la generació per la manca de recurs eòlic i hidràulic.