L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, que ha estat elegit diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya per Lleida, on ocupava el novè lloc, compaginarà les dues funcions i un cop prengui possessió de l'acta de diputat renunciarà al sou de l'alcaldia.

Rodríguez, alcalde per ERC des del gener del 2010, serà el cinquè diputat de Solsona dels últims vint anys. Primer ho va ser l'exregidor i expresident del Consell Comarcal Joan Serra i Caball (1992-1995); després l'exalcalde Ramon Llumà i Guitart (1999-2003); Francesc Xavier Ballabriga i Cases (2003-2006) i Mireia Canals i Botines (2010-2014). Els quatre que el van precedir van ser diputats de CiU.

El batlle entoma aquesta nova etapa amb il·lusió, ja que "significa que el Solsonès tornarà a tenir una veu al Parlament i això serà positiu per a la comarca, ja que treballaré des del territori i per al territori". De fet, "aquest va ser el motiu principal pel qual vaig acceptar la candidatura", afirma Rodríguez. En l'àmbit personal, també se sent motivat a participar en la política catalana pel "moment excepcional que viu el país". De totes maneres, "la primera dedicació continuarà sent l'alcaldia", assegura. "És la que em sento més legitimat a exercir i la que em plau més", reconeix. Amb tot, les obligacions parlamentàries l'obligaran a renunciar a l'exclusivitat.

Per aquest motiu, les últimes setmanes s'ha realitzat una reformulació de les àrees de gestió de l'Ajuntament de Solsona i s'ha recuperat la figura del gerent, ocupada a través d'una designació interna, ja prevista en la relació de llocs de treball aprovada en l'anterior mandat. Així mateix, David Rodríguez avança que un cop prengui possessió de l'acta de diputat renunciarà a la remuneració d'alcalde, que és de 45.000 euros bruts l'any.