El cap de llista d'ERC, Gabriel Rufián, va proposar ahir a Olesa de Montserrat fer una "treva fiscal" de quatre anys per a nous autònoms i petites i mitjanes empreses (pimes), amb l'objectiu d'incentivar l'economia productiva i també contribuir a la creació de llocs de treball.

El candidat republicà va exposar aquesta proposta en explicar el programa d'ERC de suport "als emprenedors" i a l'economia productiva, en un acte realitzat en un taller de marbres d'Olesa de Montserrat.

La treva fiscal per a nous autònoms i pimes que proposa la formació republicana i que seria per a un període de quatre anys per a cada empresa es dividiria en dos trams, de manera que el primer seria incondicional i universal, mentre que en els altres dos anys s'aplicaria una escala de gravamen en funció dels beneficis empresarials.

Els impostos afectats per aquesta mesura per incentivar el teixit empresarial serien els que estan vinculats amb les cotitzacions dels treballadors autònoms, la part proporcional de l'IRPF, l'impost de societats i les taxes municipals que graven l'activitat empresarial.

Segons va assegurar el candidat número cinc per Barcelona d'ERC, Joan Capdevila, "cal recuperar el teixit productiu" davant "un Estat espanyol bolcat en la defensa dels interessos dels oligopolis que viuen del BOE i que parlen molt de liberalitzacions però després depenen de l'Administració".