El Barcelona va trencar la sequera golejadora que arrossegava aquesta pretemporada, en la qual només havia assolit dos punts en tres partits, amb una còmoda golejada davant el HJK Hèlsinki en un partit amistós en el qual només va haver-hi dos colors, el blau i el grana.

El tècnic del Barça, Luis Enrique Martínez, va seguir amb el sistema de rotacions a la porteria que ha emprat en les trobades preparatòries i va posar sota els pals a Masip, mentre que va suplir l'obligada absència dels seus jugadors ofensius -Messi, Neymar i Luis Suárez- amb el trio Pedro, Rafinha i Munir.

Aquesta vegada la jugada li va sortir bé i no es va trobar a faltar a les figures sud-americanes, gràcies, sobretot, a la feblesa d'un rival que va permetre que anotessin fins i tot els defenses blaugranes.

El Barcelona va sortir al camp com un vendaval i va tancar en el seu camp a l'Hèlsinki. Aquest domini va tenir el seu premi als quatre minuts, quan Munir va empalmar un xut creuat dins de l'àrea a passada d'Iniesta que es va colar a la dreta del porter local.

Amb prou feines quatre minuts més tard Sergi Roberto va marcar el segon pel Barcelona en una jugada personal en la qual va superar sense dificultat a la defensa i es va colar a l'àrea per batre d'un xut al porter danès Michael Tørnes.

L'equip local, malgrat acumular homes enrere, no va poder frenar en cap moment el vendaval ofensiu del Barcelona i en el minut 16 Munir tornava a marcar, aquesta vegada de cap, a passada de Rafinha.

El quart gol va evidenciar les manques defensives del HJK Hèlsinki, un equip que podria classificar-se per a la Lliga Europa si venç la propera eliminatòria contra el Rapid de Viena.

Rafinha va rebre la pilota per la banda dreta i es va internar a l'àrea driblant a tots els adversaris que li van sortir al pas fins a arribar a la línia de fons, des d'on va centrar al punt de penal perquè Munir afusellés al porter. L'esfèric va sortir rebutjat i li va arribar a Pedro, qui l'hi va cedir a Piqué perquè aquest batés còmodament a Tørnes.

Si defensivament el HJK Hèlsinki semblava un colador, en atac l'equip local tampoc va demostrar gran cosa. El primer apropament amb una mica de perill a l'àrea barcelonista no va arribar fins a passada la mitja hora de joc i va acabar amb un xut que es va marxar alt.

Després de la represa, el partit va seguir sent un monòleg del Barça i aquest domini absolut es va traduir en el cinquè gol, aquesta vegada de Bartra, qui va cabotejar a la xarxa de forma impecable una passada de Rakitic.

Amb el partit més que resolt, Luis Enrique va donar entrada a tots els jugadors de camp que van viatjar a Hèlsinki, inclosos els de el filial.

Per la seva banda, l'equip local va realitzar deu canvis, la qual cosa va semblar activar una mica el seu joc ofensiu. En els deu minuts següents es van apropar més a l'àrea blaugrana que en tota la primera part, i fins i tot Konan va tenir una bona oportunitat en un tret ras que Masip va rebutjar amb certes dificultats.

No obstant això, el Barcelona va seguir dominant a plaer el partit i va posar cèrcol a la porteria finlandesa, fins que Sandro, a passada de Rakitic, va marcar el sisè d'un xut creuat en el minut 82.

El propi Rakitic, molt actiu durant tota la segona part, va disparar diverses vegades a porta, però els seus llançaments van sortir lleugerament alts.

Malgrat la feblesa del rival, la golejada del Barcelona deixa bones sensacions de cara a l'inici de la temporada.