La Salle Manresa farà una llarga mirada enrere amb l'ull posat en el futur. L'entitat bagenca celebrarà durant els propers mesos les seves noces de platí fent un repàs de tres quarts de segle d'història, però també amb la voluntat de tenir un futur més sostenible i més fàcil per a tots els seus integrants. Per aquest motiu, es pot dir que La Salle s'unirà pels seus 75 anys. Una de les bones notícies serà que els equips de l'entitat podran entrenar-se a dues seus, i no pas a les cinc a les quals ara han d'anar els jugadors per entrenar-se durant la setmana i preparar els partits.

És un dels punts positius de la celebració que començarà, quant a actes, amb un 3x3 que es farà a l'Ateneu de les Bases coincidint amb la festa major, a final d'agost, i finalitzarà amb l'organització de la Nit de l'Esportista del 2017, un acte que els lasal·lians ja van acollir com a amfitrions en 25 edicions consecutives anteriors.

Bona salut

Del bon moment de l'entitat en va parlar, durant la presentació de les activitats, el regidor d'Esports de Manresa, Jordi Serracanta.

Va recordar que "he fet un repàs dels anys que tenen les entitats esportives de la ciutat i esteu entre els deu primers, la qual cosa no és fàcil i n'heu d'estar orgullosos. Ho heu d'estar per dos motius. Primer, per la història que heu marcat a la ciutat, que no només era d'escola i de club, sinó que s'ha traspassat a moltes generacions de la ciutat. Potser no heu estat mediàtics, però hi ha moltes persones que estan orgulloses d'haver format part de l'entitat".

L'altre motiu és que "no és fàcil fer aquests trajectes i gaudir de la salut actual. Teniu més de 25 equips i més de 200 jugadors. El fet que la presentació no la pugueu fer al vostre pavelló perquè ha quedat petit és una bona notícia, ja que vol dir que feu les coses ben fetes i que la gent de la ciutat i de la comarca aposta per portar aquí els seus fills i filles". En aquest sentit, va apuntar que "transmeteu uns valors de l'esport i del bàsquet en una ciutat eminentment de bàsquet com és la nostra. Aquest és un pòsit de futur i un reflex d'allò que és ara La Salle i el que segurament serà en els propers anys, amb properes directives".

Últim any de la junta

El president de La Salle, Marc Puig, va començar la presentació de l'aniversari explicant que aquest serà l'últim any al capdavant de la nau de l'actual junta directiva, la qual, per tant, no hi serà quan finalitzin els actes. Puig va reconèixer, també, que "hem tingut moltes converses amb els membres de l'actual equip de govern de l'Ajuntament, i també moltes discussions, però he de dir que ens han ajudat molt a fer realitat això que volem, que és no haver de repartir els equips per tantes pistes i poder-los concentrar en dues de cara a la temporada que ve.

Actes de participació

Les activitats que es faran durant els mesos de celebració dels 75 anys arrencaran amb un 3x3 que es farà a l'Ateneu de les Bases coincidint amb la Festa Major de Manresa. Un dels moments clau, però, serà la presentació dels equips, que es farà en dues parts, el proper 12 d'octubre. Una serà amb activitats al matí al mateix pavelló lasal·lià i l'altra, amb la presentació pròpiament dita, que tindrà lloc al Nou Congost.

Alguns dels esdeveniments seran la continuïtat de certàmens que ja es feien, com el Memorial Magí Forn, que es durà a terme amb el suport de l'ASFE Sant Fruitós, i d'altres seran commemoratius, com un duel de veterans entre equips de La Salle i de l'antiga escola Badia Solé, que segur que farà venir al cap molts records. El campus d'estiu i la Nit de l'Esportista clourà mesos d'unió, física i espiritual, en el dia a dia i en les festes, d'una entitat històrica.